Nordahl: ÖSK:s spel har varit under all kritik

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordal tror fortfarande att ÖSK kommer att klara det allsvenska kontraktet, men han skriver i dagens krönika att spelet i stort varit under all kritik och att det finns mycket att önska. Läs Thomas Nordahls krönika här.

Tabellen ljuger sällan

Det är nu tre förluster på raken för ÖSK och tabelläget har försämrats betydligt efter uppehållet. De flesta av lagen i botten på tabellen har närmat sig betydligt. Både Helsingborg efter tränarbytet (7 poäng på 3 matcher), Falkenberg och Eskilstuna har visat bättre takter än vårt ÖSK.

Enligt min mening är det trots de bedrövliga resultaten fortfarande ingen risk att åka ur allsvenskan. Varken Falkenberg och Eskilstuna bör inte vara något hot med tanke på att båda skall till Behrn Arena och möta ÖSK. Jag tror också att Sundsvall kan dras in i kampen om en allsvensk plats 2020. Klubben har sålt lagets stora målskytt Hallenius och det har varit mycket snack om klubbens dåliga ekonomi.

Jag vågar sticka ut hakan och är beredd på mothugg och reaktioner när jag tror och säger att 26 poäng räcker för att undvika nedflyttning direkt.

Förutom Eskilstuna och Falkenberg har ÖSK också Sundsvall och Östersund hemma. Tar man inte 12 poäng på de återstående 15 matcherna är man inte värd att spela i allsvenskan.

Att man förlorat tre matcher på raken är inte det största bekymret utan större anledning till kritik är att spelet i stort varit under all kritik.

Har av intervjuer jag läst av spelare och tränare fått uppfattningen att de tyckt att försvarspelet stundtals varit bra. Förstår inte detta! Bara att studera tabellen, endast Falkenberg har släppt in fler mål, 29 mot ÖSK:s 26 mål. Målfabrikationen är inte heller något att hurra för, 2 mål på de senaste 5 matcherna.

Lagkapten Nordin Gerzic har vid flera tillfällen sagt att taktiken och matchplanen varit bra men att spelarna inte lyckas genomföra upplägget i match.

I min värld betyder detta att endera är matchplanen och taktiken för svår eller är spelarnas kunnande för dåligt. Något att fundera på för ledare och spelare. Att bara tycka att prestationen är bra duger inte. Supportrar, sponsorer och örebroarna vill ha resultat. Tabellen ljuger sällan.

Jag kommer naturligtvis att få på pälsen för detta uttalande men en vinst mot Falkenberg (vilken jag tror och hoppas på) skulle inte ändra min uppfattning om att en riktig analys av lagets prestationer måste ske. Skippa undanflykterna och se med kritiska ögon på verkligheten.

Hur kan ÖSK med det spelarmaterial man förfogar över få till ett säkrare försvarsspel, snabbare och rörligare mittfält, fantasifullare anfallsspel och en spelplan som spelarna kan genomföra. Kan tyckas som stora krav och en stor uppgift för Axel Kjell och ledarstaben, men detta är vad publiken förväntar sig.

I den här krönikan blir det ingen individuell kritik då jag anser att det är ett kollektivt problem. Ett undantag dock. Hatten av och stort beröm till Oskar Jansson som varit strålande hittills och räddat ÖSK i många matcher. 

Degerfors har Gais som nästa motståndare på Stora Valla och det blir en svår match för Degerfors. Gais har sparkat sin tränare i veckan och det blir ofta en positiv reaktion för laget. Det gäller att Degerfors tar poäng och stabiliserar sin position i mitten av tabellen.  En mittenplacering som mål är uppnåelig för brukslaget vilket skulle vara en bra prestation.

Våra division 1-lag har nu sommaruppehåll och där är det bara Karlslund som visat framfötterna och sett till att höstsäsongen kan bli en lugn resa mot en stabil placering i tabellen. Forward och Rynninge får kämpa för att hålla sig kvar men det krävs betydligt bättre spel för att undvika degradering.

Fotbollshälsningar

Thomas Nordahl

2 Comments

  1. Klockrent!

    Nordahl till NA! Ge honom högre lön, signa upp honom!

    Skönt med någon som inte daltar runt utan säger det alla tänker.

  2. Avsaknaden av kommentarer till ditt inlägg visar bara att du har helt rätt i din analys när det gäller ÖSK. Det framgår också ganska tydligt att du ifrågasätter den nuvarande tränarens lämplighet att leda laget. Din finkänslighet avhåller dig dock från att skriva det rent ut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.