Nordahl underkänner Örebro SK

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl är inte speciellt nöjd med det Örebro SK presterat under de första sex omgångarna. Insatsen mot Kalmar dömer Nordahl ut som – helt underkänd. Läs Thomas Nordahls krönika här.

Helt underkänt mot Kalmar

I allsvenskan har nu samtliga lag spelat lika många matcher och 6 omgångar är nu avverkade. 

Örebro Sportklubb står nu på 5 poäng och lämnade genom 1-1 mot Kalmar jumboplatsen i tabellen.

Naturligtvis blir tabellen genast mer angelägen att läsa men prestationen mot Kalmar var allt annat än bra, helt underkänd skulle jag vilja påstå.

Kalmar var helt överlägsna och borde ha vunnit. Tur för ÖSK att Oscar Jansson är i storform och han räddade ÖSK från en stor förlust.

Fram till idag har inte Axel Kjell lyckats skapa någon riktig spelidé och alla lagdelar bör enligt min mening koordineras på ett bättre sätt.

Jag saknar rörlighet, vägvinnande djupledspassningar, fantasi och lite ”jävlar anamma” överlag. Bollhållare saknar ofta passningsalternativ och tvingas nästan uteslutande spela bollen i sidled eller bakåt och på detta vis dras tempot ner och motståndarna hinner organisera sig i sitt defensiva spel.

ÖSK saknar en riktig fältherre som kan ta tag i spelet och genom sin karisma och taktiska förmåga få med sig övriga lagkamrater.

Betydelsefullt att ha spelare som vågar, se El Kabir och Victor Elm i Kalmar. Inhoppare Rasmus Elm visade också under den tid han medverkade vad passningssäkerhet och taktisk blick betyder.

Hoppas att Oscar Janssons form håller i sig och att Jake Larsson som stundtals visade bra takter fortsätter i sin utveckling. Broberg kanske kan bli den spelare som vänder den negativa trenden. Han är trygg i sitt passningsspel och värderar situationerna på ett bra sätt.

Nu står Hammarby på tur och hoppas storpublik och stämning kan inspirera ÖSK spelarna till skärpning och en bra insats på söndag.

ÖSK och Axel Kjell visade mot AIK att det går att vinna även mot så kallade storlag och SM-aspiranter. Snabbare spel, längre bollar och sätta Strandberg i så många situationer som möjligt i straffområdet kan vara rätt metod. Framför allt mindre bolltapp på mittfältet och försök inte spela er ut av farliga situationer. 

Både Forward och Karlslund spelade kryss 1:a maj och har blandat prestationerna. Karlslund är det lag som börjat bäst och står fortfarande utan förlust i årets serie. Rynninge liksom Forward har förlorat 3 matcher av fem och speciellt Rynninge släpper in alldeles för många mål. 15 baklängesmål hittills på 5 matcher ger ett snitt på 3 per match. Något att tänka på för ledningen i Rynninge. Orvar Bergmark var en stor taktiker och tränare och påtalade ofta att lag byggs bakifrån. Ett råd för många lag att ta till sig.

Övriga distriktslag i de lägre serierna har varit spellediga och vi återkommer när de kommit en bit in i säsongen.

Fotbollshälsningar

Thomas

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.