NPBK förlorade mot domaren

i HÄLLEFORS B/Okategoriserade/SPORT

IliÖREBRO. Domaren kom att spela en avgörande roll när Nora Pershyttan BK förlorade borta mot IFK Örebro på tisdagskvällen. Matchen slutade 2-1 till IFK Örebro, sedan hemmalaget fått två tveksamma straffar inom tio minuter – och gjorde mål på båda.

Bortsett från de omdiskuterade straffsituationerna var den första halvleken spelmässigt jämn. IFK Örebro vaskade dock fram de vassaste chanserna, men även NPBK kunde med lite tur ha gjort mål. Bland annat hade man en ribbträff i halvlekens slutminut.

Den andra halvleken var NPBK:s. Gästerna tog ett rejält grepp om matchen och efter en kvart reducerade Ili Ielo då han lobbade över målvakten efter ett fint inlägg från Naj Karlsson. Och bara några minuter senare blev Josef Steiner fälld i straffområdet, men domaren valde då att fria.

NPBK fortsatte dock att trycka på och hade flera chanser, men marginalerna var inte på gästernas sida och inte ens när Anderson Pontciano ryckte ifrån sin försvarare i slutminuten lyckades det. IFK Örebros målvakt lyckades med benparad rädda Andersons skott och räddade därmed full poängskörd till IFK.

Nora Pershyttans spelare visade en bra moral och bröderna Sonny och Christoffer Westberg gjorde det bra i backlinjen. På mitten gjorde yttermittfältarna Ili Ielo och Naj Karlsson ett bra jobb. Framåt försökte både Steiner och Anderson utan att få till det riktigt men det kommer att lossna snart för den sistnämnda, ingen av dessa har ännu haft marginalerna med sig även om Josef så här långt gjort två mål i serien.

Närmast väntar match redan på fredag då Latorp gästar Norvalla.