Visst är han brasse, NPBK:s Anderson.

NPBK kryssade mot Laxå

Visst är han brasse, NPBK:s Anderson.
Visst är han brasse, NPBK:s Anderson.

NORA. Nora Pershyttan BK började ängsligt i fredagskvällens hemmamatch mot Laxå, men efter en utskällning i paus hitta NPBK spelet. Matchen slutade 1-1 (0-1).

– Jag tycker det är positivt att spelarna tog den käftsmällen som de gjorde, säger NPBK-tränaren Mårten Erikson. Vi reste oss som ett lag i den andra halvleken.

Mårten Eriksson.
Mårten Eriksson.

För tränaren Mårten Eriksson finns ingenting under 100 procent. Både som spelar och nu som tränare kräver han minst 100 procent av alla inblandade.

– Det krävs hårt jobb, säger han. Att vinna med 3-0 mot Assyriska betyder inte att serien är klar. Idag kom vi en och en och vi lyckades aldrig länka i varandra i situationerna.

Planen var enkel. Enkelt spel på en vårdålig gräsmatta, inget finlir efter marken och 100 procent inställning. Inte mycket stämde dock med planen i den första halvleken.

– Nej, jag var tvungen att bli lite förbannad i pausen, säger Mårten Eriksson. Men den lidelse jag vill se kom i den andra halvleken och då tycker jag spelarna tog det rätt när det brann för tränaren första gången.

Ett måls underläge i halvtid blev alltså 1-1 efter 90 minuter och målskytt var återigen Josef Steiner.

– Riktigt kul och bra att Josef fick göra mål igen, säger Eriksson. Han har öst in mål i femman men visar att han kan även i fyran och det kommer att öppna för andra. Jag är också nöjd med att vi reste oss som ett lag.

Mårten Eriksson är också tydlig med vad han inte är nöjd med.

– Det får inte ta 45 minuter att hitta rätt inställning. Det hoppas jag alla förstår nu.

TOMAS KÄLLBERG

NPBK_Laxå2

Josef Steiner blev återigen målskytt.
Josef Steiner blev återigen målskytt.

 

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.