NPBK nollade Adolfsberg

i NORA/SPORT

NORA. Målvakten Alexander Appelqvist gjorde en stark match och höll nollan då NPBK slog Adolfsbergs IK på bortaplan med 2-0 efter en mållös första halvlek på torsdagskvällen.

NPBK kom till spel med ett nytt mittbackspar då både Magnus Wikström (avstängd) och Sonny Westberg (sjuk) saknades men duon Alexander Lindahl och Mattias Karlsson vikarierade på ett mycket bra sätt. Framåt var det också en del ändringar då även Josef Steiner (jobb) saknades och Chriss Henriksson startade på bänken (spelade sista halvtimmen). Det betydde att Simon Andersson började som toppforward och han skötte sig bra genom hela matchen. Även Jiresse Mpeka fick chansen från start och även han skötte sig bra.

Det var bra tempo under hela matchen vilket resulterade i att passningsspelet stundtals blev lidande från båda lagen. Det skapades inte så många målchanser under första halvlek och 0-0 i halvtid kändes rättvist.

I den andra halvan kom hemmalaget ut bäst taggat och skapade några bra chanser under första kvarten. 1-0 till NPBK kom därför lite överraskande. Adam Johansson slog en frispark som letade sig in i mål och det målet får hemmalagets målvakt ta på sig.

Efter 25 minuter så fick Adolfsbergs ett gyllene läge att kvittera då man tilldelades en straff efter hands på en NPBK-spelare. Målvakten ”Äpplet” räddade dock snyggt och gjorde förutom straffräddningen flera bra ingripanden under matchen. Med 10 minuter kvar så avgjordes matchen. Lukas Forsberg stod för ett bra förarbete och fri med målvakten så stänkte Anderson in 2-0 från nära håll.

Det var en bra laginsats från NPBK:s sida där hela fyrbackslinjen, förutom nämnda Lindahl och Karlsson som flankerades av Lukas Forsberg och Robin Fredlund, förtjänar beröm. På mitten gjorde Mikael Dahlqvist ett hästjobb och höll ihop laget på ett förtjänstfullt sätt.

Nu väntar serieavslutning hemma mot IK Sturehov nästa lördag (3 oktober).