NPBK och IFK klagar på skötseln

Gräs_NorvallaNORA. I en skrivelse framför Nora Pershyttan BK och IFK Nora klagomål över hur Norvalla sköts. Klagomålen är graverande från föreningarnas sida, men Per Björkengren, ansvarig på Bergslagens kommunalteknik, BKT, delar inte föreningarnas åsikter.

– Jag håller inte med, säger Björkengren. Vi för en dialog med föreningarna och är inte överens om allt, men jag anser att Norvalla sköts bra.

Vem som helst som varit på fotboll på Norvalla under vårsäsongen har kunnat se att gräsmattan varit en mindre katastrof – kanske duglig nog att ha ett barnkalas på, men knappast en division 4-plan. Nora Pershyttan BK har påtalat bristerna såväl till entreprenören som sköter idrottsplatsen som till BKT – men någon synbar förbättring har inte kunnat påvisas.

– Inte har det förts någon dialog med oss i NPBK, säger sportchefen Peter Palmqvist. Inte förrän jag mer eller mindre tvingade fram ett möte i maj.

På BKT har inte Per Björkengren sett IFK Noras och Nora Pershyttan BK:s skrivelse och vill inte kommentera innehållet. Han medger dock att han mottagit klagomål under våren.

– Men vi har olika åsikter, säger Björkengren. Men vi har inget att klaga på vad gäller nuvarande entreprenör.

Ett externt konsultföretag fick plockas in för att lufta och dressa planen, men de lagningar som nu utförs under sommaruppehållet har NPBK reagerat starkt på och menar att lagningarna är så dåliga att spelare kan skada sig. Nivåskillnaden i lagningarna är på sina ställen upp emot 10 centimeter.

– Katastrof, säger Peter Palmqvist. Så här kan det inte få vara.

-Jag tror att gräset hinner gro under uppehållet på tre veckor, säger Per Björkengren. Jag tror inte att det här är någon fara. Jag var själv uppe på Norvalla i tisdags och inspekterade.

Tar du expertis till hjälp för att kontrollera och bedöma om en fotbollsplan utgör en risk för de som spelar eller hur gör du?

– Jag tror jag är lika bra på att bedöma en gräsyta som en idrottsledare eller en journalist. Jag tror det här blir bra, säger Björkengren.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.