Nu är tjejerna i Team Bergslagen igång | 24i

Nu är tjejerna i Team Bergslagen igång

BERGSLAGEN. I helgen drog fotbollsprojektet Team Bergslagen igång för tjejer och man inledde med ett par gemensamma träningar i bollhallen i Lindesberg.

– Nu kör vi för fullt under vintern, sade huvudtränaren Julian Lundberg. Det är ett 30-tal tjejer som har anmält sitt intresse och 27 av dessa är på plats här i bollhallen.

Team Bergslagen är ett projekt som initierats av föreningarna i norra Örebro län. Projektet omfattar Kopparberg BK, Hällefors AIF, Fellingsbro GoIF, Frövi IK, IFK Lindesberg och Nora BK och omfattar pojkar (födda -03) och flickor (födda 03/04).

Syftet med projektet är att stimulera ungdomarna i 14-årsåldern att fortsätta spela fotboll och ge dessa en bra möjlighet att utveckla sitt fotbollskunnande i hemmamiljö. Tanken är vidare att de unga spelarna ska lära känna andra spelare, utanför den egna klubben, samt att, genom ett större kontaktnät i närområdet, välja gymnasiestudier i Lindesberg.

Som ett mål ska tjejerna i Team Bergslagen delta i Gothia Cup 2019.

Posted by on 10 oktober, 2017. Filed under HÄLLEFORS,HÄLLEFORS B,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.