Nu börjar eldningsförbudet att gälla

BERGSLAGEN. Risken för bränder i skog och mark är väldigt stor för tillfället och därför har Länsstyrelsen, tillsammans med räddningstjänsterna, beslutat att eldningsförbud ska råda i hela Örebro län. Eldningsförbudet gäller från fredag 25 maj klockan 12.00.

Det är otroligt torrt i våra marker efter den senaste tidens värmebölja och risken för bränder är stor. Det nu beslutade eldningsförbudet kommer att hävas så snart brandrisken har minskat och befinner sig på en låg och stabil nivå.

För de som planerat in en grillkväll idag är det dock fritt fram att tända. Trädgårdsgrillar på egen tomtmark är undantaget eldningsförbudet, men för de som planerat att gå exempelvis Bergslagsleden i helgen gäller eldningsförbudet. Räddningschefen i varje kommun kan dock bevilja undantag från förbudet i särskilda fall.

Posted by on 25 maj, 2018. Filed under HÄLLEFORS,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.