Nu börjar showen sitta där den ska

Rep4_2 LINDESBERG. Med mindre än tre veckor kvar till årets Caprice intensivtränar manskören Harmoni. Under lördagen nötte man sex timmar med delar av orkestern och det mesta går som det ska.

– Jag tycker det går riktigt bra, säger manskörens ordförande Roland Hellsing. Det känns som om det är lite högre tempo i år.

Efter fjolårscapricen valde några gentlemän att stiga åt sidan på grund av ålder, men föryngringen av manskören Harmoni går bra och när man väl drar upp ridån för årets föreställningar den 26 april är man lika många som förra året.

– Det är jättekul, säger Roland Hellsing. Och till skillnad mot en del äldre vill de unga killarna ta plats och sjunga solo. Så var det inte när jag började för tio år sedan, då var det nästan bara jag som ville.

Med en ny dirigent i Rickard Larsson har kören fått en manlig ledare för första gången sedan 1976.

– Jag tycker det går jättebra, säger Rickard. Jag provar på lite olika saker, men vill inte gå in och ändra för mycket – åtminstone inte det första året. Jag köper det mesta av hur man jobbar i kören.

Rickard Larsson har lett otaliga körer och är glad att han bara är musikaliskt ansvarig och att han slipper allt runt omkring, som är det normala för en körledare.

– Det som är lite nytt är att jag arrangerar en del, säger han. Det har inte de två föregående körledarna gjort. Jag och kapellmästaren delar lite på det jobbet i år.

Rickard Larsson har fått ett mycket positivt intryck av kören.

– De är jätteduktiga och det här är en jättesocial grej, säger han. Jag tror den här typen av föreställning nästan är unik i Sverige.

– Det är en balansakt att få till en bra helhet. Det ska ju vara manskören Harmonis caprice med gästartister och inte tvärtom.

Rickard och Roland och hela kören garanterar att årets Caprice ska bli en föreställning som ingen bör missa. Av de smakprov som 24i fick höra kan avslöjas att alla kommer att känna igen sig, men samtidigt bli överraskade.

– Jag tycker alla ska komma, säger Rickard Larsson. Vi har två fantastiska gästartister och musikaliskt kommer det att bli en riktig höjdare.

Rep1_2Rep2_2Rep3_2Rep6Rep7_2

1 Comment

  1. Helt fantastiskt hoppas att det kommer folk från många ställen det är föreställningen värd. Det blir allt bättre år från år hur kan det bli såå bra.

    Carl-Johan Råberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.