Nu drar Boll Lugnt igång i Nora

NORA. I morgon lördag är det dags för premiär för Boll Lugnt, som vänder sig till ungdomar och vuxna, men där även barn är välkomna om de målsman med sig.

Nora BK är ansvarig för projektet, som liknar det projekt som pågått i Örebro under några år under namnet Örebroandan.

Boll Lugnt är ett projekt som kommer att fortgå under 2018/2019 där Nora BK har Länsstyrelsen, Nora Bostäder, Svenska Kyrkan och Bergslagskyrkan som samarbetspartners.

– Vår förhoppning är att Boll Lugnt blir ett sätt att träffas och umgås. Det finns få möjligheter för ungdomar över 18 år att träffas och umgås om man inte är aktiv i någon förening. Boll Lugnt skall ge alla möjlighet att träffas och ha trevligt under ordnade former och trots att projektnamnet antyder något annat så kommer det finnas möjligheter till andra aktiviteter och samvaro än bollsporter, skriver Nora BK i ett pressmeddelande.

I morgon lördag klockan 19.00-01.00 är det premiär för Boll Lugnt och under juni och juli kommer Boll Lugnt att vara öppet varje lördag klockan 19.00-01.00, förutom nästa lördag då det är Midsommarafton och istället kör man dagen efter, det vill säga söndag. Man kommer under sommaren att vara på Norvalla för att sedan flytta Boll Lugnt till Idrottshuset.
På lördag kommer det finnas möjlighet att delta i fotbollsturnering (fem spelare i varje lag), spela boccia och schack samt andra sällskapsspel (ta gärna med eget spel och lär ut). Eller kom och bara umgås, att träffas och prata är också ett sätt att vara aktiv. Klockan 21.00 kommer det sändas VM-fotboll utomhus och detta sker på uteläktaren. Ungefär vid 21-tiden kommer det även serveras korv, kaffe, läsk och annat tilltugg.
Allt är gratis och kommer vara så vid varje tillfälle Boll Lugnt anordnas.
Nora BK är ansvariga för detta projekt och således gäller föreningens regler även under Boll Lugnt.
Vill du som vuxen vara med som ”coach” under dessa kvällar så är det bara att kontakta Nora BK på info@norabk.se.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.