Nu finns ingen återvändo

TomasSedan i tisdags finns det ingen återvändo. Sedan dess står nämligen en sprillans ny Nishiki inne på mitt hemmakontor. Och i ett annat rum står en träningscykel och ropar på att bli använd – oftare än jag än så länge vill. Bara att trampa på och vänta in våren alltså. Jobbigt och lite tråkigt att trampa inne, men har anlitat frugan som personlig tränare och påhejare.

Ett delmål blir att överleva min timme på spinningcykel under Spin of Hope i Lindesberg Arena den 23 mars. Vårt lag, Team 24i, är nu komplett och laget ser skapligt ut: Albert Johnson (lagledare), Maria Angberg, Anna Pagstedt, Tomas Källberg, Mattias Björck, Linnea Engman, Emelie Andersson, Marie Hagström Källberg, Anna Magnusson, Fredrik Johansson, Staffan Isacsson och Maggi Fernandez.

Jag var på årets första politiska möte i Nora i onsdags. Stannade inte hela sammanträdet med kommunstyrelsen, men satt ändå av några timmar. Utan att gå in på de politiska frågorna kan jag enkelt konstatera att politiken i Nora har blivit väldigt mycket tråkigare sedan maktskiftet. Alla beslut är förväntade och som åskådare förvånas man över hur moderaterna kan acceptera den partilojalitet som råder i de röda vännernas läger. Under den tidigare sexpartimajoriteten visste man aldrig utfallet på en omröstning och det visste nog inte de styrande heller. Några av politikerna sticker förstås ut nu också, men sammanträdet i onsdags andades knappast energi. Tänk om man kunde snabbspola ibland…

Mest intressant på den politiska fronten den här veckan är torsdagens nyhet om att socialdemokraten David Stansvik startar en egen S-förening i Nora. Att det skulle handla om en spricka i partiet förnekar både ordföranden Svenerik Nykvist och Stansvik själv, men de kommentarer som skrivits till artikeln antyder något helt annat. Blir en intressant fortsättning.

Filmpremiär som i Stockholm blir det i Nora på onsdag. Galapremiär av Maria Lang-filmen Mördaren ljuger inte ensam. Stort spektakel som kräver en uppklädd 24i-redaktion under några timmar.

Och isracinggala på Swedice Arena på torsdag. Dårarnas egen sport ska bli kul att se för första gången live.

När den här krönikan publiceras sitter jag hos Simon på Salong Kungsan och blir snaggad. När jag ändå är i närheten smyger jag nog in på bolaget och köper ett par flaskor vin till fredagsmyset. Frugan ledig ikväll och mat ska lagas och ätas och vinet ska vara med hela tiden. Finns det något roligare än att laga mat tillsammans? En perfekt avslutning på arbetsveckan – som dock börjar om i morgon med helgens bevakningar.

Trevlig helg på er!

2 Comments

  1. Bra med rapporteringen från politiken. Men när kommer ”avslöjandena” och grävjobbeb.
    //Henrik

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.