Nu flyttar Anitas utställning vidare

ÖSKEVIK. Efter sju dagar lång utställning på Vretens kursgård i Öskevik packar konstnären Anita Lindgren ner sina tavlor – men bara för att åka vidare till Skäret och en ny sommarutställning.

– Utställningen på Skäret startar på fredag, säger Anita Lindgren.

Det är ibland hektiskt att vara konstnär. En sju dagar kort utställning på Vretens kursgård ska alltså bli en utställning på Skäret under den tid Opera på Skäret pågår. Där var Anita även förra året och inför årets utställning vet hon lite mer om hur lokalen kan användas som utställningslokal.

– Det har varit mycket folk och tittat här i Öskevik, men kanske var tiden lite knapp, säger Anita. Nu är det bara att packa ihop och packa upp igen vid Skäret.

Det har blivit en liten tradition att besöka Anita Lindgrens sommarutställningar och även om tekniken är sig lik kommer en del nya inslag för varje sommar.

– I år har jag använt en del tusch i mina akvareller, berättar Anita. Och så har jag fastnat lite för formerna på en kalla.

Det handlar dock inte om Charlotte Kalla, utan blomman med namnet kalla.

– Jag fick en lila kalla i present och sedan dess är jag fast för formerna, säger Anita. Varför det har blivit så vet jag inte.

Uteslutande natur som grundmotiv, men med kallamålningarna har stilen blivit lite mer abstrakt och former, färger och kontraster betyder kanske mer än att avbilda direkt från naturen.

– Kanske är det så, säger Anita. Vi får väl se nästa sommar.

Posted by on 12 juli, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,KULTUR/NÖJE,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.