Nu släpps biljetterna till Pappersvalsen

FRÖVIFORS. Nu släpps biljetterna till sommarens teatersatsning som spelas i maskinhallen på Frövifors pappersbruksmuseum. ”Pappersvalsen” har premiär den 29 juni och därefter spelas föreställningen fem gånger fram till den 6 juli.

Jag känner att jag, inte utan stolthet, kan utlova att det ni kommer att få se, liknar ingenting ni sett tidigare, skriver regissören Stefan Jansson i ett pressmeddelande.

24i har tidigare skrivit om den teatersatsning som Frövifors pappersbruksmuseum och Bergslagens Spektakelteater gör i sommar. ”Pappersvalsen” utspelar sig under en dag den varma sommaren 1955 och regissören Stefan Jansson menar att projektet är unikt för hela landet.

-Frövifors pappersbruksmuseum är en unik spelplats som ser likadan ut som när Maskinhallen slutade användas i början av 80-talet, säger Jansson.

Ensemblen består av ett 40-tal personer från Frövi, Lindesberg, Örebro, Sällinge och Ullersätter och spänner över åldrar från 7 till 84 år. Ett nyskrivet manus ligger till grund för föreställningen och musiken är nykomponerad och en inspelning av maskinljud i Maskinhallen utgör en bakgrund till delar av musiken.

-Musiken låter som ingenting annat, säger Stefan Jansson.

Biljetterna säljs nu på ICA Näsbyhallen, Lindesbergs stadsbibliotek och Frövifors pappersbruksmuseum. Föreställningen är två timmar lång plus en paus mellan de båda akterna och fika kommer att säljas i pausen. Pjäsen spelas i Maskinhallen och Stefan Jansson påpekar att det kan vara lite rått om vädret utomhus är ogästvänligt.

Produktionsinfo:

Regi och konstnärlig ledning: Stefan Jansson

Manus: Staffan Blixt

Många idéer: Lasse Larsson

Musik: Anna Johansson och Johan Renman

Sångtexter: Jonas Karlsson, Stefan Jansson och Staffan Blixt

Koreografi: Kazue Ikeda

Kostym: Kajsa Forsberg

Scenografihjälp: Andreas von Sydow

Ljud och ljus: Johan Wennman

Affisch: Samuel Blixt

Programblad: Rebecca Blixt och Samuel Blixt

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.