Nu tar gymmet nästa steg

Fitness_spelNORA. Idag torsdag är det officiell invigning för etapp 2 av Body & Fitness satsning på ett riktigt frisksportcenter. En hel våning har inretts för träning och flaggskeppet, den så kallade Buren ska nu bli motionärernas nya favorit.

– Det är den första i Sverige, säger ägaren Peder Bryngelson. Här kan man göra i stort sett allt.

I snart ett år har Nora Body & Fitness varit igång och nu är det alltså dags att inviga nästa del. Den nyöppnade delen inrymmer det mesta en tränande kan önska sig, oavsett vilken nivå man befinner sig på.

-Det har fungerat bra, men våra grupper har alltid blivit fullbokade, säger Peder Bryngelson.

Moderna system med medlemsarmband kopplat till dörrar och kaffeautomater och reglerbar musiknivå i hela lokalen. Peder Bryngelson har försökt att tänka på allt för att de som tränar ska trivas i lokalerna.

En gigantisk sal för gruppträning finns nu tillgänglig och ett stort antal spinningcyklar och stepupbrädor finns på plats. Några begränsningar i vad en grupp kan syssla med är svåra att se.

Ytterligare en sektion med konventionella gymmaskiner finns också i den nyöppnade delen, men fokus hamnar direkt på den så kallade Buren.

– Det här är det allra senaste man kan ha, säger Peder Bryngelsson. Det är en ställning som man fyller med redskap och där tanken är att man aldrig är still. Här handlar det om aktiv vila mellan övningarna.

Mattan under Buren har löparbanor och måttpunkter som hjälp för de som tränar.

– Kör vi gruppträning i Buren kan vi lätt ha 15 personer i gruppen, säger han.

Den ser både jobbig och inbjudande ut och kommer att bli en favorit, tror Bryngelson.

– Det är väldigt effektiv träning som passar alla.

Han pekar på en grön och röd lampa på väggen och förklarar:

-Den lyser grönt i 40 sekunder och rött i 20. Man tränar till grönt och byter maskin eller position på rött. Även den som kommer hit på sin lunchtimme hinner köra ett riktigt pass på max en halvtimme.

I och med invigningen kommer olika former av gruppträning att köras igång och för första gången vet Peder Bryngelson att lokalerna kommer att räcka till. Och för att locka alla som är nyfikna är det fritt att prova på under en vecka.

-Man ska inte behöva åka till Stockholm för att träna på ett riktigt gym, säger han. Och vi kommer att fortsätta bygga ut undan för undan. Vi har mycket planer.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.