Nu trycker destilleriet på knappen

NORA. Ett år försenade trycker nu Bergslagens Destilleri äntligen på startknappen. Sommarens rykte om att pengarna är slut dementerar företaget helt.

-Ingen är väl nöjd med att allt dragit ut på tiden, men nu kan vi äntligen sätta igång, säger försäljningschefen Patrik Axelsson.

Ryktet om att Bergslagens Destielleri fått slut på pengar har florerat under hela sommaren i Nora och Patrik Axelsson säger att företaget inte kunnat göra något för att dementera.

– Vi har varit lite dåliga på att informera, men när allt skjutits upp har vi valt att vänta till dess allt varit klart, säger han. Och från och med 1 september gäller vårt avtal med Norabostäder, så nu kan vi köra igång.

Redan på måndag hoppas Axelsson att man får det tillstånd man behöver för att kunna öppna den pub som planerats.

– Och får vi det är ett öppnande av puben bara någon vecka bort, säger han.

Hur mycket pengar som äventyrats av att satsningen fått vänta ett helt år vill inte Axelsson gå in på, och en viss försening var kalkylerad.

-Ja, det fanns med i vår budget, säger han. Men förstås inte så här lång tid.

Fyra stora mäskpannor står redan klara i Skottland och slutspecifikationerna för de stora kopparpannor som ska installeras är på väg att bli klara.

– Nu börjar vi trycka på den ena knappen efter den andra, säger Axelsson. Efter det att vi startat puben kommer vi att köra igång restaurangen.

Parallellt har Bergslagens Destilleri ändå kunnat lansera såväl whisky, gin som sin egen snaps Tre små gummor och försäljning av dessa har gått bra.

– De genererar en del pengar men inget vi kan leva på, säger Axelsson. Men det handlar också en hel del om att bygga ett varumärke.

Någon gång under 2013 hoppas Axelsson att det mesta ska vara sjösatt, pannorna installerade och verksamheten i fullgång. Och då räknar man också med att behöva anställa personal.

– Det går åt personal till puben, restaurangen, butiken, lagret. Men det får komma undan för undan.

Varför ryktena om att företaget haft slut på kapital tror Patrik Axelsson kan ha flera orsaker.

– Vi har sagt att vi ska öppna men ingenting har hänt, säger han. Vi skulle ha varit bättre på att informera. En del handlar säkert också om den gamla svenska avundsjukan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.