Ny app – kända och okända gravar i Lindesberg

LINDESBERG. Nu går det att ladda ned appen ”Kultur Lindesberg”, en app som på sikt kommer att innehålla flera olika guider. Den första guiden heter ”100 gravar du måste se innan du dör” och är kanske ett lämpligt äventyr i Corona-tider.

– Ge dig ut på äventyr i Lindesbergs kommun. Om du tar dig tid att utforska kyrkogårdarna kommer du snart befinna dig på en tidsresa, skriver kulturenheten i Lindesberg i ett pressmeddelande.

Appen Kultur Lindesberg kommer alltså på sikt att fyllas med flera olika guider, men den första kan alltså bli en resa genom kommunen via 100 kända, och okända, gravar. Appen tar besökaren till 17 olika platser för att se de 100 gravarna.

App-användarna kommer att få kännedom om levnadsöden, dramatiska händelser, vardagliga seder och traditioner, samhällsutveckling, sociala förhållanden och mycket mer.

Arbetet med guiden är en levande process och är tänkt att vara under ständig förvandling.

-Vi kommer lägga ut ny information efter hand och tar emot tips på personer som skulle kunna vara intressanta att ha med. Vi har valt att arbeta utifrån ett nyanserat perspektiv. Vi har med kända personerna men i övrigt så handlar inte 100 gravar om kända personer. Vi vill berätta om bortglömda människoöden, yrken som inte längre finns, och utifrån de olika gravarna ge en annan bild av Lindesbergs kulturhistoria.

Appen finns både för iPhone och Android och finns tillgänglig på App Store och Google Play och är gratis att ladda ner. På söndag 10 maj blir det invigning av appen på Fellingsbro kyrkogård.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.