Ny chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen

BERGSLAGEN/LINDESBERG. Det är nu klart att det blir Martin Lindström från Karlskoga som blir ny chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen. Lindström tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2019.

Sedan den tidigare chefen Ola Westin fick tjänsten som chef för Samhällsbyggnad Bergslagen har sökprocessen efter en ny chef genomförts och nu har man alltså beslutat att Martin Lindström blir ny chef. Lindström kommer närmast från en tjänst som biträdande förvaltningschef och projektkoordinator för samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga kommun och är utbildad miljöinspektör i grunden men har haft möjlighet att arbeta i ledande position i Karlskoga sedan 2013.

– Jag är tacksam för allt jag fått möjlighet att påverka, processa och besluta, men nu ser jag framemot att få lära mig mer om norra delen av länet. Att få göra det i Lindesberg och dess samarbetande kommuner känns fantastiskt kul – speciellt då jag har privata kopplingar till kommunen och Bergslagen. Både mina föräldrar samt min bror med familj bor i Lindesberg, berättar Martin i ett pressmeddelande.

Martin Lindström har stor erfarenhet av att samverka och samordna olika intressen, egenskaper som blir viktiga i den nya tjänsten.

– Jag var bland annat med och startade upp samarbetet med en ny myndighetsnämnd i Storfors. Från min tid som verksamhetsutvecklare är jag även väl förtrogen med arbetet att få olika kompetenser och förmågor att dra åt samma håll. Min värdegrund utgår från att alla går till jobbet för att göra sitt bästa för kommunen, verksamheten, kollegorna, medborgarna och näringslivet. Det förtroendet är viktigt att ha för sina medarbetare, även att åsikterna om vad som är det bästa alltid behöver diskuteras, säger Lindström i pressmeddelandet.

– Vi är glada att Martin antagit uppdraget att tillsammans med oss, lotsa förvaltningen vidare i dess myndighetsroll och i arbetet med strategisk samhällsutveckling, säger Kristine Andersson (S) ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden Bergslagen.

1 Comment

 1. Tror att det behövs mer, än en ny chef !

  Samhällsbyggnad, är någon sorts överkommunal konstruktion, med direktion och allt. Lite kopia av
  gamla tiders, bruket stuk.

  För Noras del, tror jag man skall hoppa av samhällsbyggnadskarusellen, som kostar orimliga pengar och saknar insyn från innevånarna. Dessutom
  minskar avgasutsläppen om åkandet går ned.

  Att ta hem skötseln av Noras gator, blir första prio. Lokaler finns och det är tryggast för personalen att vara känd med omgivningen, i synnerhet som all kommunal personal skall börja åka elcykel. Då behövs det folk som skottar i centrum och alla cykelbanor

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.