Ny förlust för ängsligt Löven

Löven_Hedemora1LINDESBERG. Fjolårets kreativa och roliga anfallsspel är utbytt mot pucktransport och hörnspel. Lindlöven vann ingen is på onsdagen heller och inkasserade en ny förlust när Hedemora gästade Lindehov på onsdagen. Matchen slutade 1-3 (0-2, 0-1, 1-0).

– Framför allt första perioden är riktigt dålig, säger assisterande tränaren Tomas Östlund.

De flesta är nog benägna att hålla med Östlund. Av den hockey som gjorde fjolårssäsongen till klubbens bästa genom tiderna syns idag ingenting. Förra året blottade man sig bakåt och anföll med allt man hade, men i år spelar man säkert och styr med en spetsspelare istället för två som stressade sönder många försvar förra säsongen. Varför man inte fortsatte att bygga på fjolårskonceptet är oklart och tränaren Staffan Tholsson valde att avstå presskonferensen efter matchen och åkte direkt hem.

– Staffan var riktigt arg efter den första perioden och tog det med spelarna, säger Tomas Östlund. Men just nu är vi ett lag med stor anspänning där det blir stressat och man gör inte det man ska. Vi är ängsliga helt enkelt.

Den första perioden kunde förstås ha börjat bättre. Redan efter 23 sekunder åkte Joakim Olsson Fromell ut för boarding och gästande Hedemora utnyttjade överläget och tog ledningen redan efter 1.29. Ledningen ökade man på till 2-0 innan perioden var slut och Hedemora vann även skotten med 11-6.

Något bättre blev det i den andra perioden, men Löven skapar alldeles för få riktiga chanser och Hedemoras målvakt, förre Lövenmålvakten William Lind, hade inga större bekymmer med Lindlövens avslut. Hedemora utnyttjade istället ett misstag från Löven som spelade med en man mer och kunde göra 3-0. Hedemora hade även en straff, men den knep Lövenmålvakten Philip Ödmark.

– Det var en skön seger, säger William Lind efter matchen. Lite av en revansch.

Hoppet tändes efter 7.52 i den tredje perioden då Patrik Säfström lyckades reducera, men Hedemora tätade ihop laget och med hjälp av Lindlövens utvisningar kunde man rättvist hålla undan.

– Ska vi sitta och hitta en massa skit kan vi sitta här till i morgon, säger Tomas Östlund. Men vad ger det? Vi måste på något sätt, tillsammans lösa de problem som finns. Vi måste hitta en väg ut ur det här.

Lindlöven är fortfarande näst sist i tabellen och har nu åtta poäng upp till den sista allettaplatsen. Mycket av fjolårstruppen har bytts ut mot unga spelare och kanske är inte Staffan Tholssons modiga och moderna hockey från i fjol möjlig att spela med årets trupp. Men långa pucktransporter som slutar med en position i sarghörnen och samlade motståndarförsvar känns omodernt. Den offensiva press som fanns förra säsongen och som skapade is är utbytt och modet att stå upp högt för att kunna vända i mittzonen finns inte längre.

Löven_Hedemora2 Löven_Hedemora3

1 Comment

  1. Så dåligt, men var det kanske 100 personer som tittade också. Publiken har redan tröttnat.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.