Ny målvakt klar för LIF Lindesberg

Målvakten Thomas Matic är klar för LIF Lindesberg. Foto: LIF Lindesberg

LIF Lindesberg presenterade på tisdagskvällen målvakten Thomas Matic som klar för brandgult med ett kontrakt som sträcker sig över två år. Matic har varit tredjemålvakt i TMS Ringsted och mest spelat i danska division 2, men har även spelat några matcher i division 1.

Thomas Matic har vid sidan av studier på handelsgymnasiet varit elev på Idrottsakademien IKA Ringsted i tre år och efter avslutade studier har han denna säsong varit knuten till IKA som målvaktstränare.

– Thomas är en mycket lovande och välskolad målvakt. Han har inte fått så mycket speltid som han önskat i sin nuvarande förening i Danmark och kommer till Lindesberg för att få möjligheter att utvecklas, säger Ricky Nordahl i LIF Lindesbergs sportgrupp.

– Vi är mycket nöjda med att ha fått chansen att knyta upp denna talang. Vi tror starkt på att han kommer att vara den moderna målvakt som kan ge vårt försvarsspel en bra stadga, fortsätter Ricky Nordahl.

Och Thomas Matic själv verkar entusiastisk till klubbytet.

– Jag ser mycket fram emot att få komma till LIF Lindesberg. Föreningen har gjort ett gott och professionellt intryck och jag har blivit väl mottagen, när jag varit på besök. Spelmässigt ser jag fram emot att ta mycket speltid och på så sätt utvecklas i mitt målvaktsspel mot bra motstånd, säger Thomas Matic själv på LIF Lindesbergs hemsida.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.