Ny servicepunkt i Ullersäter startad

ULLERSÄTER. Servicepunkterna i Vedevåg och Ramsberg fungerar bra och nu satsar Lindesbergs kommun på en servicepunkt i Ullersäter.

Det känns verkligen stimulerande att Ullegården blivit antagen till att få bli servicepunkt 2020. Med tanke på att Ullersäters Bygdegårdsförening bildades så sent som 2012 så har utvecklingen gått från klarhet till klarhet, säger Kjell-Åke Wijk från Ullersätters Bygdegårdsförening.

Tanken är att en servicepunkt ska vara den naturliga mötesplatsen i en by eller ort. Dit ska man kunna gå för att träffas över en kopp kaffe, göra sina ärenden över nätet, ta del av information via broschyrer och mycket annat. Det är också forumet där kommunen samlar idéer, initiativ och utvecklingstankar. Sedan tidigare finns alltså servicepunkter i Vedevåg och Ramsberg och på de olika mötesplatserna samordnas frågor som är viktiga för en positiv landsbygdsutveckling. De föreningar som driver de olika servicepunkterna får dessutom en ersättning från kommunen.

Och nu startar man alltså en ny servicepunkt i Ullersäter tillsammans med Ullersäters bygdegårdsförening. Ullersäters bygdegårdsförening kommer 2020 bland annat titta på frågor som infrastruktur, företagande på landsbygden, inflyttning och föryngring i föreningslivet.

– Det finns ett starkt driv och en framtidstro i Ullersäter som är välkänd i kommunen. Därför är vi glada att de valt att ansöka om att bli servicepunkt under 2020. Vi ser fram emot att utveckla engagemanget och intresset för landsbygdsutveckling som finns där”, säger näringslivschef Wilhelm Magnusson.

– Vi har blivit en förening att räkna med, inte så stor, men gör verkligen skillnad på den ort vi finns. Det engagemang som finns i föreningen kommer att bidra till att vi med största säkerhet kommer få fortsatt gynnsam utveckling av vår landsortsbygd, säger Kjell-Åke Wijk från Ullersätters Bygdegårdsförening.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.