Ny skandal inom socialen i Nora

NORA. Situationen på det kommunala äldreboendet Tullbacken i Nora är inte bra. Först nu kommer missförhållanden upp till ytan trots att problemen varit kända av ansvariga politiker.

– Vi från oppositionen i Nora känner en stor frustration över att vi inte har blivit informerade om vad som hänt, skriver oppositionsrådet Helena Vilhelmsson (C) på sin facebooksida på fredagskvällen.

Blöta blöjor och kall mat låter som missförhållanden, men uppenbarligen har detta varit känt under en längre tid för de ansvariga. I över ett år har det här varit kända fakta för äldreboendet Tullbacken i Nora.

Det är med sorg och förfäran vi ser hur missförhållandena på äldreboendet Tulbacken nu kommer upp till ytan, skriver Helena Vilhelmsson på sin Facebooksida. Situationen har varit känd i över ett år, en Lex Sarah-anmälan är upprättad sedan en tid tillbaka. Men informationen kom oss tillhanda för en vecka sedan.

Enligt inlägget från Vilhelmsson har socialutskottets ordförande Margareta Eriksson svarat att hon inte haft för avsikt att informera socialutskottets ledamöter om den aktuella situationen.

Oppositionspolitikerna menar att alla politiker har ett ansvar för äldreomsorgens kvalitet, och att socialdemokraternas mörkande av händelserna på Tullbacken gör att alla politiker blir delaktiga i i de brister som finns. Helena Vilhelmsson kallar det skamligt.

– Alliansens förtroende för Margareta Eriksson är förbrukat. Hon har gång på annan visat bristande ledarskap, avsaknad av empati samt direkt olämplighet för uppdraget som ordförande. Vi förutsätter att hon lämnar sitt uppdrag omgående, skriver Vilhelmsson.

Posted by on 11 november, 2017. Filed under NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

6 kommentarer till Ny skandal inom socialen i Nora

 1. S Johansson

  13 november, 2017 at 14:15

  inte politiker, jag heller.

  Mannerström har givit svaret; ”hamnar jag där, så skjut mig”.

  Inte alla uppe i Bergslagsskogarna vet vem han är, men det går att fråga i ”goumetklubben”.

 2. Inte politiker, jag heller

  12 november, 2017 at 10:48

  Inte visste jag att det var de styrande politikerna som jobbar som personal på Tullbacken. Naturligtvis har de ansvar men hur kan de som jobbar där, chefer och personal låta det ske? Någon måste ju ha anställt dessa.Är det fel personal eller är det så eländigt att det inte finns tillräckliga resurser för vikarier t.ex.?
  Var finns blanketten där man kryssar att man vill bli ”avlivad” hellre än hamna liggande på äldreboende?

 3. S Johansson

  11 november, 2017 at 13:26

  Inger

  Svaret på den frågan, är; I Nora kommun råder ”policy”. Vilket betyder att anställd inte får yttra sig, (kommunalt tilltag), dv tystnadspolitik. Anställd under ”policy”, riskerar repressalier, dvs bli förflyttad eller annat.

  Men ”policyn” räcker inte alltid för att skydda chefers missgrepp. Det läcker trots allt.

  Dom gamla och sjuka, betraktas med kommunen glasögon ungefär som, i militären förr, simulanter
  som pinkar ner sig på rent djävulskap.

 4. Inger

  11 november, 2017 at 12:10

  Varför har inte någon av personalen agerat visselblåsare till media när inga åtgärder vidtagits från politikerhåll?

 5. S Johansson

  11 november, 2017 at 10:52

  Att kommunstyrelsen, (med vidhängande utskott), vågar sig på att lägga politikers och kommunala tjänstemäns pensioner och fallskärmar, på dagordningen, säger en hel del om girighetsmoralen i Nora.

  Man gläfser som hundar över andra aktörer, men låter sina egna pensionärer och handikappade leva i misär. gång på gång blir man ”påkommen”, men som sk förtroendevald, gäller det tydligen bara att inkassera slantar från skattebetalarna, inte att sköta jobbet.

  Dom som inte levererar, brukar hamna på bänken.
  Det billigaste, är väl att skicka dom till Mil Palmeras, så dom äter och super ihjäl sig.

 6. Inte politiker

  11 november, 2017 at 10:49

  Den här gången får Kverulantpartiiets ordförande S Johansson vatten på in kvarn. Den här gången har han kanske anledning. Så här går det när man sätter bocken till trädgårdsmästare. Ska bli intressant att se hens lösning av problemet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.