Ny tråkig förlust för LIF Lindesberg

Matchen mot Skånela var stundtals mycket hård. Här är Bashkim Gashi riktigt förbannad.

LINDESBERG. LIF Lindesberg är riktigt illa ute i Allsvenskan i handboll sedan man förlorat söndagens hemmamatch mot Skånela. LIF-spelet hade mycket att önska och publiken suckade då och då högt.

Matchen slutade 22-33 (11-13).

Nej, LIF Lindesberg, det här håller inte. Efter en strålande inledning på matchen mot Skånela föll LIF ihop som ett korthus i andra halvlek. Det som en gång var de brandgulas starka sida, kontringarna, ville man inte ens ha. Det är svårt att förstå att vid varje chans till kontring ska bollen till Gustaf Ekström. Ekström, som inte spelar speciellt mycket anfallsspel och oftast är på väg till bänken för att byta, är en garanti för att det inte ska bli någon kontring, något som motståndarna vet, och idag har inte LIF ett lag för uppställt spel, åtminstone inte mot ett storvuxet och tufft lag som Skånela.

LIF hade en fyramålsledning efter 12-13 minuter, men bristen på kontringar och mängder av tekniska misstag vände matchen.

LIF Lindesbergs säsong har varit allt annat än godkänd. Trots att flera spelare inte längre fanns med i truppen valde klubben inför säsongen att satsa utan att satsa, dessutom lät man tränaren Tobias Pettersson fortsätta. Nu, fortfarande utan några nyförvärv, och två tränare senare, har LIF hamnat i ett läge som är oerhört tufft. Nye tränaren Richard Eriksson Nelsson har fortfarande inte vunnit som tränare och vill nog inte gå till historien som den tränare som förde LIF ned i ettan.

Nu måste LIF Lindesberg ta sig en tankepaus och försöka tänka nytt. Två matcher återstår av Allsvenskan och LIF kan fortfarande rädda skinnet på egen hand. Men då måste man nog våga kontra, ta på Erik Axelssons blåställ igen och dessutom våga spela på ett sätt som inte alla motståndare i Allsvenskan redan kan utan och innan.

Mål LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 7, Jesper Nilsson 4, Bashkim Gashi 3, Albin Järlstam 2, Karl Zetterlund 2, Fredrik Karlsson 1, Gustaf Ekström 1, Oskar Erixon 1, Christoffer Thor 1.

LIF Lindesbergs målvakt Sebastien Ehnevid blev förbannad och försöker tala förstånd med Skånelas ”bad boy” Oscar Hewall.
Fatlum Ahmeti är den spelare som LIF Lindesberg hänger sin allsvenska uniform på. Aldrig dålig.
Albin Järlstam såg ut som om han ville boxas när det blev som tuffast.
Jesper Nilsson måste lyckas i fler matcher än varannan.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.