Ny tränare klar för Lindlöven

LINDESBERG (Uppdaterad). Det har gått några veckor sedan det blev klart att Jussi Salo, Lindlövens tränare de senaste tre säsongerna, inte kommer att vara kvar nästkommande säsong. Nu har Lindlöven hittat hans efterträdare – Jens Brändström, 36 år.

Jens Brändström kommer närmast från att ha varit headcoach i SK Lejon i division 1 norra och kommer i stort sett att överta den skapligt komplexa roll som Jussi Salo hade tidigare.

– Det stämmer, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund. Jens kommer att ha exakt samma roll som Jussi.

Att hitta en ny tränare till ett ungt och offensivt lag som vill tillhöra toppen av Hockeyettan är inte lätt. Och Tomas Östlund ville inte ha in en äldre, mer rutinerad tränare som ändrar Lindlövens framgångsrika koncept.

– Jag fick tipset om Jens från Markus Magnusson (som lämnar Lindlöven för Boden kommande säsong). En tränare som både var duktig och ambitiös och hade ett bra rykte i Skellefteå. När vi sedan träffade Jens fick vi ett otroligt bra intryck, både jag och de ur styrelsen som var med.

Googlar man på Jens Brändström hittar man en ishockeytränare som senast tränade krisklubben SK Lejon i Skellefteå, men förre storstjärnan Jimmie Eriksson i laget, men också en kille som var med i ”Ensam mamma söker” för några år sedan.

Tomas Östlund lovar för övrigt att presentera några ”tunga” nyförvärv inom den närmaste veckan.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.