Ny upphandling för Lindbackaskolan

LINDESBERG. Det kommer att bli en förnyad upphandling av byggandet av den nya högstadieskolan Lindbackaskolan i Lindesberg. Detta sedan entreprenören PEAB inte lyckats ta fram ett riktpris som kan godkännas av beställaren FALAB.

Det är en komplicerad process att påbörja ett nybygge som Lindbackaskolan. Man tecknade i somras ett så kallat partneringförslag med entreprenören PEAB, något som innebär är en strukturerad samverkansform där man tillsammans löser ett uppdrag i öppen dialog och med projektets bästa i fokus.

Inom ramen för fas 1 fick PEAB uppdraget att ta fram ett riktpris och för att gå in i fas 2 skulle detta pris godkännas, något som alltså misslyckades.

-Då vi tillsammans med PEAB inte lyckats hålla projekteringen av Lindbackaskolan och Brotorpskolan inom de ekonomiska ramarna, utan att dra ner på funktioner, kvalitéer och estetik, har vi gemensamt beslutat att avbryta samarbetet, säger Roger Sixtensson, VD för FALAB.

FALAB kommer nu att omarbeta förfrågningsunderlaget utifrån de erfarenheter man fått under höstens arbete. De justeringar som måste göras kommer dock inte att sänka den ambitionsnivå med miljöriktiga materialval och resurssnåla lösningar.

-Vårt mål är att ett nytt avtal, efter anbudsförfrågan, ska vara tecknat i början på mars 2019, säger Roger Sixtensson.

-Att vi i Lindesbergs kommun bygger nya skolor är väldigt positivt.  Vi ser fram emot att börja bygga den nya högstadieskolan och räknar med att den och renoveringen av Brotorpskolan ska vara klart enligt plan sommaren 2021, säger Thomas Lindberg, förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen.

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.