Nya fall i Lindlöven och fler kan komma

LINDESBERG. Två nya fall av Covid-19 är nu konstaterade i Lindlövens trupp. Detta innebär att man just nu har nio fall.

-Dessutom har vi fem spelare eller ledare som visar upp samma symptom som de tidigare, berättar lagledaren Henry Nordlund.

Verksamheten kring Lindlövens division 1-lag i ishockey är för närvarande helt nedsläckt, sedan i tisdags när de första Covid-symptomerna visade sig. Både spelare och ledare var drabbade och under fredagen visade det sig att man hade sju konstaderade fall i truppen. Sedan dess har man fått konstaterat att två ytterligare är smittade och att man har en handfull därutöver som har motsvarande symptom.

-Vi får nu invänta dessa analyser innan vi går vidare, säger Henry Nordlund. Vi håller verksamheten stäng till och med onsdag och fattar sedan ett nytt beslut.

Två av spelarna har så kallade antikroppar mot Covid-19, och så här långt har resterande spelare och ledare inga symptom. Efter det att symptomen helt har fösvunnit är det sagt att 48 timmar ska inväntas innan spelarna åter kan träna och med detta i huvudet lutar det åt att Lindlövens verksamhet kan hållas stängd hela den kommande veckan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.