Nya krögare ska få gästerna att trivas

Osman och Dalal Agrali har tagit över Maria Langs krog i Nora.

NORA. I måndags öppnade Maria Langs krog efter ett kortare uppehåll. Anledningen var att Osman och Dalal Agrali tagit över restaurangen och ska nu göra Maria Langs krog till en riktig trivsam krog.

– Man kan inte göra så mycket med en lokal som är K-märkt, men vi kommer att se till att våra gäster trivs, säger Osman Agrali.

Den som varit stammis på Maria Langs krog kommer att känna igen sig i menyn. Osman och Dalal kommer att fortsätta att servera svensk husmanskost på sitt sätt, men med en meny som påminner om den som Georges Darakji jobbade in under sina elva år som krögare.

– Konceptet blir väldigt likt det Georges hade, säger Osman Agrali. Lunchrestaurangen serverar svensk hemlagad husmanskost. Men vi kommer också att satsa på pizza och kebab i Bakfickan på Rådstugugatan. Jag har ju tidigare drivit Jalla Jalla i Lindesberg och pizza- och kebabkonceptet blir detsamma.

– De kunder som varit här under de första dagarna har varit nöjda, säger Dalal Agrali med ett leende.

Oktober är den absolut sämsta månaden för alla restauranger, men Osman och Dalal har siktet inställt på sommaren.

– Nu handlar det mest om att jobba, jobba och laga god mat som kunderna tycker om, säger Osman. Men till sommaren kommer det att hända saker. Då kommer vi att bygga om uteserveringen ordentligt, ha grillen tänd ute, stor tv-skärm ute, ha en sommarmeny, musik på helgerna och ha öppet lite längre.

Investeringar för gästerna alltså.

– Man måste våga satsa om man vill att folk ska komma, säger Osman och Dalal. Vi som krögare måste skapa mervärden för våra kunder. Vårt motto är att folk ska trivas på Maria Langs krog.

Posted by on 11 oktober, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,NÄRINGSLIV,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *