Herman Bosson gjorde en riktigt bra match senast mot Kungälv och tillhör allsvenskans toppskikt när han både styr från sin position och går på egna genombrott.

Nya poäng för LIF Lindesberg ikväll?

LINDESBERG. Efter en bedrövlig start på Allsvenskan i handboll har LIF Lindesberg lyft sig ordentligt. Poäng i de tre senaste matcherna och chans till nya poäng ikväll när LIF ställs mot Kärra HF på bortaplan.

LIF Lindesberg sätter sig idag på bussen för en tretimmarstripp till Göteborgsområdet. Förhoppningsvis ser de brandgula spelarna fram mot fredagsmys i Lillekärrshallen mellan Göteborg och Kungälv.

Man kan säga vad man vill om LIF Lindesbergs start på seriespelet. Under flera år har vi vant oss vid att LIF börjar lite kryckigt, men haft ovanan att på allvar göra något åt problemen först framåt jul. I år åkte man två inledande förluster och därefter har man uppenbarligen tagit tag i problemen – och är på god väg att lösa dessa.

Tydligast är förstås försvarsspelet, som varit alldeles för snällt. Kungälv, Rimbo och Amo har fått känna på ”Nya LIF” och att släppa endast 27 bollar i snitt i de tre senaste är ett stort framsteg. Anfallsspelet präglas dessutom av försvarsspelet och betydligt fler chanser till kontringar har varit tydlig.

Kärra HF var nykomling i Allsvenskan förra säsongen och slutade elva och har börjat årets seriespel med fyra förluster och en bortavinst mot Rimbo. Senast mötte man Vinslöv borta och gjorde en bra match, men förlorade med 28-31.

Kärra HF-LIF Lindesberg startar klockan 19.00 i Lillekärrshallen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.