Nyanlända elever har gemensam utställning

Från vänster Kajsa Forsberg, Mahmoud Hassan, Mohammad Mourad, Aron Hagos och Anita Lindgren.

LINDESBERG. På ”Väggen” i Lindesbergs stadsbibliotek visas just nu en utställning där flera konstintresserade nyanlända elever ställer ut.

Tanken på en offentlig utställning föddes när 14 konstintresserade elever på Lindeskolans introduktionsprogram gjorde ett studiebesök på Galleri Astley i Uttersberg. Såväl studiebesöket som utställningen görs med hjälp från Lindesbergs Rotaryklubb. Rotary har i många år gett sitt stöd till nyanlända elever på Lindeskolan, bland annat genom att anordna studiebesök, föreläsningar och till att förmedla praktikplatser.

Efter besöket på Galleri Astley fick Anita Lindgren, som håller i det hela för Rotary, en idé om att de elever som ville skulle få genomföra en utställning med egna verk.

Och nu är det alltså dags. Under tisdagen öppnade elevutställningen på biblioteket och några av konstnärerna fanns på plats.

-Jag såg den här på Galleri Astley, säger Mahmoud Hassan och pekar på en bild i mobiltelefonen. Jag tänkte då att jag ville göra något liknande. Jag valde en delfin istället och gjorde den i lera.

Utställningen visas på ”Väggen” under tiden 16-24 maj.

Posted by on 16 maj, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *