Nyfiken på Werup, Eggehorn och Berg

i NORA

NORA. Stadra Teater fortsätter även i vår fjolårssuccén Nyfiken på… Med start den 1 april gästas Nora bibliotek av Jacques Werup, Ylva Eggehorn och Bengt Berg.

Det blir alltså tre Nyfiken på-kvällar i år. Precis som tidigare är det Stadra Teater i samarbete med Nora bibliotek och ABF som står som arrangörer och tanken är att årets Nyfiken på-kvällar ska ansluta till årets sommarproduktion Stadramålarna.

Det blir tre röster med karaktär, tre personligheter med stämmor som bultar på åhörarnas dörrar. Stadra Teater är glada att kunna presentera Jacques Werup, som nyss gett ut en antologi kring sin kamp mot cancern. Ylva Eggehorn förmodligen en av Sveriges största trösterskor med sin psalm Var inte rädd. Bengt Berg som for från det innersta av Värmland upp till Sveriges riksdag och fick poesin att kollidera med politiken.

Jacques Werup – Du har funnits här, poesi på liv och död – 1 april

Ylva Eggehorn – Tango för en varghona, poesi ett språk som minns människan – 15 april

Bengt Berg – Värmland–Världen, tur & retur – 29 april

Årets uppsättning Stadramålarna har premiär den 8 juli. Publiken kommer att möta ett antal konstnärer, som alla samlas på Stadra för ljusets skull, för sinnet och för poesins skull. Så här skriver Stadra Teater i sitt pressmeddelande.

”Om vi förra året, med själ och sinne återskapade ett penseldrag från Shakespeare så blir det i år i en färgskala av Tjechov. Det är i Landet Stadra som våra fantasterier blir till. Och det är i den myllan vi låter vår produktion få växa och frodas.”

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.