Nyhetsartikel istället för svar

NORA. Något svar på hur Nora kommun har kunnat skriva på ett 25-årskontrakt för Windahls Bils gamla lokaler och en maxkostnad på 60 miljoner kronor har inte kommit, men under tisdagen publicerade Nora kommun en nyhetsartikel på nora.se.

– Här hoppas jag att vi ska samla många verksamheter som kan verka i gemensamma eller angränsande lokaler. En fantastiskt fin möjlighet för Nora kommuns föreningsliv och organisationer, säger Solveig Oscarsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i artikeln.

Många har reagerat på det avtal som tecknats med fastighetsägaren Jarola KB. Avtalet täcker 25 år och kommer, om avtalet utnyttjas fullt ut, att kosta Nora kommun 60 miljoner kronor plus el. En första etapp används redan sedan den 1 juli, men i artikeln påpekar man att det krävs ett beslut i kommunfullmäktige för att gå in i etapp 2 och 3. Hur och varför det inte behövdes ett beslut för etapp 1 framgår inte av artikeln.

– Om kommunfullmäktige beslutar kring dessa utökningar kommer vi också att få framtida hyresintäkter samt ge föreningsliv och organisationer bättre lokaler och på så sätt använda nuvarande föreningsbidrag på ett bättre sätt, säger Lars Skoghäll i artikeln.

– Området där allaktivitetshuset ligger har stora utvecklingsmöjligheter med sin närhet till skola, idrottsplats och sitt centrala läge, säger Solveig Oscarsson.

9 Comments

 1. Jaha, så det var en kommunstrateg som uttalade sig. Hade varit smakfullt om hon informerat om det i sin kommentar.Oscarsson lyser med sin frånvaro som vanligt!

 2. @Ingegerd Hedén.
  Jag vet förstås att kommunfullmäktige i Nora fattade beslut om en extra miljon till en ”Allhall” i december 2016. Bakgrunden till beslutet var, om jag kommer ihåg rätt, att det saknades lokaler i Nora för ungdomar i olika föreningar. Jag frågade i artikeln ovan varför det inte behövdes ett beslut för etapp 1 och menar att frågan är väl ställd. Beslutet som togs omfattade 1 miljon och inte 1,3 miljoner. Du skriver att 300000SEK ”redan fanns”, men då blandar man väl ihop äpplen och päron. 300000SEK fanns i år, men genom att skriva på avtalet har man ju inte följt KF-beslutet och driver upp summan/kostnaden till 1,3 miljoner i 25 år. Detta innebär en kostnad utöver det KF beslutat på 7,5 miljoner (25 år x 300000SEK).
  /Tomas Källberg, 24i

 3. Nu bor vi inte i Nora men ändå:
  Här som kommentar skriver Hedén att det gäller budgeterade medel för hyra. Samtidigt står det på Nora.se att det gäller budgeterade medel för ombyggnad.
  Är det flera budgetposter eller vad gäller?

 4. Receptet på den här soppan, innehåller givetvis ingredienser.

  pengar, byggkontrakt, detaljplaner, byggnadstillstånd mm

  När man blandar det hela, får man följa pengarna och röra till lite bolag. Kommanditbolag, holdingbolag, byggbolag och krogbolag på sjökanten och så sys det hela ihop av ”direktionen” och kommuntoppen.

  Liknar upplägget med Bryggeriet och kommer att ge skattebetalarna möjlighet att jobba ihop mer pengar, till styrelserna

 5. Detta är ju helt bisarrt. Oppositionen ställer direkta politiska frågor till kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (s) som inte svarar, istället går kommunens kommunikationstrateg Ingegerd Hedén in i diskussionen. Finns det ingen stolthet eller något mod kvar hos Noras styrande politiker?

 6. Jag har försökt komma i kontakt med ansvarig utgivare för att komplettera ovanstående artikel med fakta: I Nora kommuns budget för 2017, planåren 2018-19, beslutad av kommunfullmäktige, finns 1 miljon kronor avsatta för hyra av allaktivitetshus, resterande 300 000 kr fanns redan tillgängligt. Beslutet finns redovisat på egen rad under rubrik Allaktivitetshus/Föreningscentrum i Bilaga 2 i den av fullmäktige beslutade budgeten.

 7. Bla ha blaha ! De är ju politiker så de kan säkert slingra sig ur detta också !!
  Ska inte våra skattepengar redovisas ??

 8. Så arrogant av Oscarsson att strunta i frågorna som ställts och istället uttala sig i ett pressmeddelande… Dessutom kan man fråga sig hur en reporter på NA, bara rakt upp och ned kan citera tera delar ur pressmeddelandet utan att ringa upp kommunalrådet och avkräva henne svar på frågor som ställts i den egna tidningen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.