Nytt inlägg från Ingemar Engstrand

INSÄNDARE/DEBATT. Pensionerade läkaren Ingemar Engstrand fortsätter sin kamp för att behålla Lindesbergs lasarett som ett fullvärdigt akutsjukhus. I det här debattinlägget skriver Engstrand om patientnöjdheten. Läs inlägget här.

Lindesbergs lasarett var bäst i Sverige 2018

När jag arbetade i Örebro Läns Landsting fick vi av och till gå kurser med målsättningen att arbeta med kvalitet och patientnöjdhet. Det var viktigt att göra mätningar och sedan jämföra med andra enheter. Man försökte utröna vad andra hade gjort bättre och ta vara på den kunskapen.

I den landsomfattande mätningen av patientnöjdheten 2018 fick Akutsjukhuset i Lindesberg det bästa betyget, inte bara i Region Örebro län, utan i hela landet. Samma år kom Lindesbergs lasarett på plats 5 av 46 sjukhus när AT-läkarna fick sätta betyg på sina utbildningsplatser.

Nöjda skriver nu Andreas Svahn och Karin Sundin som huvudrubrik för en artikel i NA den 15 september och i 24i den 21 september: ”Hela Örebro län behöver Lindesbergs lasarett – det är en viktig pusselbit för en god vård på lika villkor.”

Men, ve och fasa, de har inte arbetat vidare med det som gjorde Lindesberg så populärt. De har i stället gjort tvärt om och försämrat vårdens villkor i Lindesberg och gör på så sätt vården mer jämförbar. De reducerar utbudet av kirurgisk vård nattetid.

Omfattningen av neddragningen döljer man i ett förvirrat tal om 26 operationer nattetid.

Ingemar Engstrand

Pensionerad läkare i Lindesberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.