Ludvig Mattsson går in på sin tredje säsong i A-laget.

Nytt kontrakt även för Ludvig Mattsson

LINDESBERG. I tisdags blev det klart att Robert Mjörnander skrivit på ett nytt kontrakt med LIF Lindesberg och under skärtorsdagen stod det klart att även unge målvaktskollegan Ludvig Mattsson återfinns i LIF-målet kommande säsong.

LIF Lindesbergs sportgrupp vet betydelsen av att ha en målvakt som levererar för att få ut det bästa möjliga av såväl försvar som anfallsspel. Man hade inte det som krävdes säsongen 2018/2019 och såg inför fjolårssäsongen till att värva rutinerade Marcus Mattsson framför unge Ludvig Mattsson. Marcus Mattsson blev tyvärr långtidsskadad under hösten och Robert Mjörnander plockades in i A-truppen.

I tisdags blev det klart att Robert Mjörnander skrivit på ett nytt kontrakt och på skärtorsdagen visade det sig att även Ludvig Mattsson kritat på ett nytt kontrakt.

Ludvig Mattsson är född 2001 och har länge ansetts som en stortalang och var som ungdom uttagen på landslagssamlingar och läger.

Ludvig är först och främst en väldigt talangfull målvakt med goda förutsättningar utifrån sin storlek och spelsinne. Vi tror han kan bli en riktigt bra målvakt på sikt. Det är ingen slump att han varit uttagen till de finare forumen genom åren då det är fler som sett hans potential. Sen är Ludvig kanske inte stöpt i den klassiska bilden av LiFare som ska äta taggtråd och springa åt det hållet pilen pekar. Nu börjar vi ändå mötas halvvägs, även om det många timmars slit kvar för att nå den potential han faktiskt har. Ludde har från start varit tydlig med att han vill ha ett större ansvar och en tydligare roll, skriver LIF Lindesberg på hemsidan.

24i har inte exakt koll på kontraktsläget för övriga spelare, men klart sedan tidigare är att Fatlum Ahmeti, Marcus Mattsson och Max Broman har ett år kvar på sina kontrakt och att Herman Bosson och Fabian Wallouch Lindholm skrivit på för kommande säsong.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.