Nytt spännande upplägg på SM-slutspelet

LINDESBERG. Svenska Volleybollförbundet testar i år ett nytt upplägg för SM-slutspelet. För Lindesbergs del, som slutade trea i Playoff, innebär det en kvartsfinal mot Örebro.

Men även vid en eventuell förlust kommer man att få en nya chans.

Det blir alltså länskonkurrenten Örebro som blir Lindesbergs motståndare i en kvartsfinal i bäst av fem matcher. Örebro vann så sent som i helgen den sista matchen i Playoff mot Lindesberg med 3-2, och får förstås bära favoritskapet inför matchserien. Den första matchen spelas i Örebro på lördag.

Men nytt för i år är att flera lag ska ha chansen att spela till sig en semifinalplats. Ettan i Playoff, Engelholm, ställs nu mot fyran Hylte/Halmstad och tvåan Örebro möter alltså trean Lindesberg. Men även femman Gislaved får spela vidare. Gislaved får nu spela åttondelsfinal mot tredje laget i Playoff In, Svedala, och ettan i Playoff In, Linköping, får ta sig an tvåan Sollentuna i en andra åttondelsfinal.

Segraren i kvartsfinalerna Engelholm-Hylte/Halmstad och Örebro-Lindesberg går till semifinal, men förlorarna får en ny chans i ytterligare en kvartsfinal. För Lindesbergs del skulle det innebära att man får möta segraren i matchen Linköping-Sollentuna i en ny kvartsfinal och vinnaren där får möta Engelholm i semifinal.

Kanske roligt att få fler chanser, det får slutspelet utvisa, men såklart en nackdel att kanske måste matcha mycket tuffare än direktkvalificerade semifinalmotståndare.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.