Ögonläkaren som blev VM-tvåa

LINDESBERG. Kommer ni ihåg ögonläkaren på Lindesbergs lasarett, Beatrix Cser, som för några år sedan började tävla i triathlon för Lindecyklisterna? Beatrix och hennes familj flyttade till Karlskrona, men i helgen återfanns hennes namn i resultatlistan från VM i triathlon i danska Fyn, där Beatrix tog en silvermedalj.

Man kan verkligen prata om raketkarriär inom triathlon för Beatrix Cser. Från att ha varit en vanlig motionär för några år sedan kan Beatrix numera titulera sig VM-tvåa i kanske världens tuffaste sport.

Beatrix tävlade i klassen kvinnor 40-44 år och hennes tider imponerar. Simning 3081 meter klarades av på 53.04 minuter, cyklingen på 121 kilometer kördes på 3.22.12 och avslutande löpning över 30 kilometer avverkades på 2.24.11. Sammanlagt klarades de tre grenarna av på 6 timmar och 48 minuter, vilket alltså resulterade i en andraplats i klassen och en totalt 14:e plats.

-En perfekt genomförd tävling och jag är mycket nöjd med mina tider. Ett stort tack till min familj och alla som hejat på mig, skrev Beatrix på sin Facebook-sida efter loppet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.