Oliver Nilsson förstärker Nora BK

NORA. Nora BK förstärker spelartruppen inför höstsäsongen då man lånar Hälleforsbördige Oliver Nilsson från allsvenska Degerfors IF.

– Jag har följt honom ända sedan ungdomsfotbollen, säger Noras sportchef Peter Palmqvist. Oliver valde fotbollsgymnasiet i Degerfors som 15-åring. Han fick fjolårets vårsäsong spolierad av skador men var vid flera tillfällen med i A-truppen under höstsäsongen. Oliver var med i kampen om en startplats i A-laget inför detta år och han gjorde inhopp i alla tre matcher i Svenska Cupen i början av denna säsong, bland annat fick han en halvtimmes speltid mot Djurgården då Degerfors skrällvann med 2-1.

Oliver har haft otur med skador även den här säsongen och är just nu inte aktuell för spel i Degerfors A-trupp, trots att han fick mycket speltid i DIF:s träningsmatch mot Gefle IF förra veckan.

– Vi ställde därför frågan till både Oliver och DIF om en utlåning under hösten till NBK och båda parter var mycket positiva till det, säger Peter Palmqvist. Oliver kommer träna och spela med båda föreningarna, detta är möjligt via ett låneavtal mellan klubbarna. Oliver kommer bidra med mycket energi till laget och även om han är användbar på många platser så är det främst offensivt som vi kommer få mest nytta av honom. Han kommer få spela med storebror Joel under hösten vilket förstås är en extra morot för båda.

Nora BK meddelar också att skytteligaledaren Yoann Fellrath blir kvar i NBK även under hösten. Yoann har under sommaren provspelat både i Grekland och Skottland men valt att återvända till Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.