Omoomian vill utöka belastningskontrollen

LINDESBERG. Idag görs en belastningskontroll av alla som anställs inom barn- och utbildningsförvaltningen i Lindesbergs kommun, och nu vill socialdemokraten John Omoomian att samma rutin införs inom socialnämndens verksamhetsområden.

John Omoomian har lämnat in en motion i frågan till kommunfullmäktige i Lindesberg och han menar att tryggheten för invånarna inom alla omsorgsområden är en viktig fråga för Socialdemokraterna.

Omoomian menar att det man kan göra som arbetsgivare är att förebygga och förhindra och att en begäran om ett belastningsutdrag för alla som anställs är viktig förebyggande åtgärd.

John Omoomian borde ha stora chanser till en positiv behandling av motionen när den under hösten når kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för beslut.

4 Comments

 1. Men varför detta förslag just nu? Varför dög inte samma förslag när Inger föreslog det? … Ja just det, det är visst valår, då kan (s) representanter komma med i princip vad som helst. Tittar man på riksledaren Löven så har han väl lovat folket vad som helst, sedan när det gäller så har de ingen lust att hålla löftena. Som bensinpriset. Eller pensioner 70 % av lönerna – ju om några tiotals år, inte nu…
  Tur att Internet finns för annars skulle man ju inte som vanlig medborgare, kunna ta reda på en massa viktiga saker, man kanske skulle svälja makthavarnas utsagor.
  Nåt som de inte lovar men som alltid sker ändå, tydligen automatiskt, är att de höjer sina egna löner och arvoden.

 2. Det viktigaste är inte registerutdragen. De kan bara visa om personen är dömd. Utan en bra intervju där värderingsfrågor kommer upp och intervjuaren får känna personen mer på pulsen. Sen är referenter och då från tidigare arbetsplatser oerhört viktiga.
  Men tyvärr kommer det alltid slinka in människor på fel plats men vi måste också våga ifrågasätta medarbetares beteenden och lämplighet också.

  Så John..jo det var lite populistiskt 😉

 3. Undrar om den mannen vad han trampar i !, Kan surra upp en hel massa gröna flugor

  Villkor för att bli anställd kommunalt, är ett rent belastningsregister och rena papper från
  kronofogden. (bör också gälla politiker)

  Inför valet kan det bli skojjigt, att se en del pösande ballonger segla upp i skyn.

 4. Här har vi en sosse som gjort en total kovändning vad gäller belastningsregistret.
  Sent ska syndaren vakna.
  När det är val kan en sosse hitta på vad som helst för att blidka väljarna och kunna sitta kvar vid köttgrytan.
  John Omoomian(S) satt som vise ordförande i Socialnämnden förra mandatperioden och gör det även nu.
  Redan den 20/5-2014 lämnade jag in en motion om att alla som anställdes inom vård och omsorg skulle lämna utdrag från belastningsregistret likt det som gällde för anställning inom barn och utbildningsförvaltningen.
  Tyvärr fick jag avslag på motionen eftersom jag tillhörde fel parti.
  Det finns inga belastningsregister utanför Schengenland.
  Under dessa fyra år sen jag skrev min motion för att skydda de svagaste gamla från brott har tyvärr brottsligheten mot dessa eskalerat.
  Hade det blivit ja till min motion kanske den äldre mannen haft sina pengar kvar på kontot.
  Den här gången går det förhoppningsvis bättre att genomföra annars blir du ett uteslutningsärende.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.