Öppet hus på Meritor i Lindesberg

LINDESBERG. Många passade under lördagen på att få en titt in i fabriken – Meritor, alltså. Även 24i fanns med bland besökarna.

Besökarna leds längs en snitslad banan genom lokalerna. Överallt står personal i vinröda tröjor redo att berätta om de olika stationerna och robotarna. Meritor sysselsätter ungefär 1000 personer och är bland de största industrierna i området, och i år är det 40-årsjubileum sedan fabriken startade.

24i stannade och pratade med familjen Blad och Axelsson. Jonas har jobbat på Meritor i cirka 15 år och idag visar han runt sina barn och svärfar på sin arbetsplats.

– Jag tycker det är jättebra med öppet hus. Många personer jobbar här och familjer och vänner kommer sällan in och tittar. Många är nyfikna, säger Jonas.

Intresset är stort och bitvis är det köer för att få se de olika momenten i tillverkningen av bakaxlar. Produktionen är inte avstängd för att det är öppet hus, utan pågår som vanligt. På det flesta avdelningar jobbar anställda, robotarna och maskinerna för fullt.

– Se upp för vagnarna, uppmanas besökarna. Då och då passerar truckar eller långa tåg av vagnar som transporterar de olika delarna mellan stationerna.

Lokalerna är enorma och en vilsekommen skulle förmodligen ha svårt att hitta ut utan en egen guide.

Under tiden besökarna passerar de olika avdelningar skiftar arbetsmiljön. En del avdelningar har den tunga industriluften som kan förväntas, men på monteringen är miljön annorlunda. Luften är friskare och det är rent och städat.

Meritor anordnar ett familjevänligt öppet hus. Inte många företag kan ha egen ponnyridning inomhus, men idag bjuds barnen på både tipspromenad, fiskedamm och ponnyridning.

Turen avslutas med korvgrillning utanför Meritor. Barn som vuxna bjuds på fika.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.