Oppositionen i Hällefors slåss för näringslivet

HÄLLEFORS. Det blåser snåla vindar i politikens Hällefors. Den nya politiska majoriteten vill återta verksamheter till kommunal regi, verksamheter som fram till nu varit utlagda på entreprenad.

Det blåser vänstervindar i Hällefors, sedan styrande Vänsterpartiet och Socialdemokraterna föreslagit återtagande av två verksamheter som fram till nu varit utlagda på entreprenad. Oppositionen, Moderaterna, Centerpartiet och Grythyttelistan, har reagerat starkt på förslagen och yrkat på återremiss i kommunfullmäktige och även i kommunstyrelsen under förra veckan.

Det ena ärendet gäller biblioteket i Hällefors, en entreprenad som funnits i många år i Hällefors. Oppositionspartierna anser i sitt yrkande att utredaren inte kan anses som opartisk då denne har ett partipolitiskt engagemang, och att en ny utredning behöver göras. Man vill också att det görs en risk- och konsekvensanalys gällande negativ påverkan för näringslivet i Hällefors.

Det andra ärendet gäller skötseln av grönytor i Hällefors, något som är utlagt på entreprenad. Även här vill oppositionspartierna se en risk- och konsekvensutredning för hur ett återtagande påverkar förenings- och näringslivet i kommunen.

Entreprenaderna som finns idag skapar nio arbetstillfällen.

Oppositionen skriver i ett pressmeddelande att man under de senaste fyra åren byggt ett ökat förtroende mellan det lokala näringslivet och kommunen, något som bland annat har gett resultat i den nääringslivsranking som Svenskt Näringsliv genomför varje år.

-Därför känns det extra tungt att den nya majoriteten inte värnar våra företag och dess anställda, skriver man.

Oppositionspartierna agerar brett i frågan och väljer att arrangera ett samtalsmöte om näringslivet och framtiden i Hällefors kommun den 4 mars på Gästgivaregården i Grythyttan.

1 Comment

  1. Fortsätt fajtas, för det är ett överlevnads villor, sk ”prepping” !

    I Nora, börjar det lukta unket av kommunens dricksvatten, allt som oftast.
    Kvaliteten sjunker som en sten och snart behöver vi skylta, för turisterna, ”no potable”. nicht trinkwasser.

    Redovisa vattenanalyser, från samhällsbyggnadsinstitutet, finns inte på kartan, även om vatten är livsmedel

    Köp vatten från Loka, så vet du åtminstone vad du dricker, och dessutom stöder du det lokala näringslivet

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.