Örebro det bättre laget i derbyt

LINDESBERG. Örebro är det bästa länslaget i Elitserien i volleyboll. Detta kan man nog slå fast efter det att Örebro besegrat Lindesberg i Lindesberg Arena på onsdagskvällen.

Matchen slutade 1-3 (25-23, 16-25, 13-25, 19-25).

Lindesberg orkade inte rubba Örebro i den tredje elitserieduellen för säsongen heller. Efter ett jämnt förstaset där hemmalaget drog det längsta strået, var det inget under återstoden av matchen. Örebro vann tämligen enkelt det andra och tredje setet och hade egentligen inga problem i det tredje heller.

Lindesberg hade, för första gången på länge, fullt manskap på planen och bänken och även om en del spelare matchades sparsamt är detta ett gott tecken inför avslutningen av Elitserien och det kommande SM-slutspelet. Tränaren Sebastien Bougeatre har en hel del att jobba med inför slutskedet av säsongen, men glädjande nog fanns även Sara Malmlöv med i Lindesbergs lag, något som är ett absolut måste inför fortsättningen.

Även nästa match innebär ett länsderby för Lindesberg. På lördag möter man nämligen jumbon Degerfors på bortaplan.

Poäng Lindesberg: Sara Malmlöv 10, Sarah Schmid 9, Denise Belcher 8, Dalila-Lilly Topic 7, Melina Mangs 3, Emilia Johansson 2, Graziele Ribeiro 2, Lovisa Sundqvist.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.