Örebro läns hockeytjejer fyra

StålbcklanBROMMA. Tjejernas motsvarighet till killarnas TV-pucken, Stålbucklan, slutade med en fjärdeplats för Örebro län när slutspelet avgjorts i Bromma i påskhelgen.

– Vi var med hela vägen och visade att vi tillhör de bästa i landet, sade coachen Olan Karlsson.

Örebro läns tjejlag gjorde ett bra slutspel när Stålbucklan avgjordes i helgen. Laget slutade fyra efter att ha förlorat bronsmatchen mot Uppland med 1-2 (0-1).

– Det här är tredje året i rad som vi blir fyra, säger Olan Karlsson. Men det finns ändå en hel del som vi är nöjda med. Framförallt har vårt defensiva spel fungerat utmärkt.

Örebro började med att besegra Stockholm med 4-0 (2-0) efter två mål av Kajsa Armborg, Annie Hiden och Mikaela Samuelsson.

Bästa matchen var ändå semifinalen mot slutsegrarna Ångermanland. Örebro hade 1-1 efter full tid, men förlorade i sudden death med 1-2. Tyvärr drabbades Örebro av skador på Kajsa Armborg och Alva Karlsson i slutet av ordinarie matchtid och dessa skador hämmade laget stort i förlängningen. Målskytt mot Ångermanland blev Annie Hiden.

I bronsmatchen tog Örebro ledningen med 1-0 genom Annie Hiden redan efter tre minuter, men i den andra perioden var det Uppland för hela slanten och matchen slutade 1-2.

Coachen Olan Karlsson var dock inte alltför missnöjd med fjärdeplatsen.

– Vi slog Stockholm med 4-0, förlorade mot slutsegrarna Ångermanland med 1-2 efter sudden och bronsmatchen mot Uppland med samma siffror sade han.

Slutställning: 1) Ångermanland 2) Västerbotten 3) Uppland 4) Örebro 5) Dalarna 6) Göteborg 7) Stockholm 8) Småland.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.