Orientering i sommarvärmen

orientering-klackaNORA. OK MILAN ligger inte på latsidan i semestertider. Poängtävling 9 av 12 avklarades i skogarna söder om Klacka-Lerberg i Nora under tisdagskvällen.

– Det är ett träningstillfälle som liknar vanlig orientering, berättar Stefan Öberg, OK Milan

Strax söder om Klacka-Lerberg fanns starten för deltävling 9 i poängtävling. Motionärer från bland annat OK Tisaren och Örebro kom till OK Milans evenemang.

Sedan år 2000 har OK Milan anordnat poängtävlingar och är ganska ensamma om denna träningsform i distriktet. Träningen kan ses som en form av drop-in-orientering. Under några timmar kan motionären välja bland fyra olika sträckor på mellan 2 kilometer upp till 4,6 kilometer. Den bitne orienteraren hinner med flera sträckor under samma kväll.

Allt registreras elektroniskt via den personliga ”pinnen” som den tävlande bär med sig. Vid målgång lagras all data och motionären kan ha full koll på alla tävlingarna.

– I mål för de en remsa med alla sina mellantider, berättar Stefan.

Det var varmt i skogen den här kvällen och Stefan Öberg trodde att flera skulle utebli på grund av värmen. På deltävling 8 startade inte mindre än 246 tävlande. Men dagens värme kan få orienterarna att stanna hemma istället.

– Vi når kanske strax under 200 startande idag,

Tage Persson från Fellingsbro är den som först kommer i mål. Dagens deltävling är den sjätte för Tage och utan att bomma en enda kontroll är han nöjd med dagens prestation.

– Nu ska jag försöka fullfölja de tre tävlingar som är kvar, säger Tage Persson

ANNA MAGNUSSON

Se resultatet här: http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId
=6780&groupBy=EventClass

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.