Oscar Klasson ny målvakt i Nora BK

NORA. Det kunde ha blivit U21-EM i somras, men en allvarlig skada ödelade en säsong som började med att Degerfors besegrade Djurgården på Tele 2 Arena inför drygt 6000 åskådare. Nu är storspelande målvakten Oscar Klasson klar för Nora BK.

– Med Klasson i laget så är en viktig pusselbit på plats, säger Nora BK:s sportchef Peter Palmqvist.

Ju högre upp i seriesystemet man kommer, desto viktigare är målvakten. Det har Nora BK tagit till sig och man har nu kontrakterat en mycket talangfull och meriterad målvakt i Oscar Klasson, trots att Klasson bara är 22 år.

Oscar Klasson är fotbollsfostrad i Sannaheds IF, men värvades tidigt till Forward. Redan 2012 fick Klasson debutera i division 1. Året efter var han andremålvakt bakom Jacob Rinne, men en skada på Rinne gjorde att Klasson fick stå 20 matcher där han endast släppte in 18 mål. Inför säsongen 2015 värvades Klasson till Degerfors i Superettan och debuterade där den 21 maj 2016.

Oscar var Degerfors förstaval inför den gångna säsongen och säsongen började bra när Degerfors besegrade Djurgården på Tele 2 Arena inför drygt 6000 åskådare i Kim Källströms comeback i Djurgårdströjan.

Oscars storspel fortsatte i Superettan, men i den femte omgången, mot Helsingborgs IF, ådrog han sig en fotfraktur och ett avslitet ledband och säsongen var förstås över.

Skadorna är läkta, men Degerfors och Oscar kom inte överens om hur en fortsättning skulle se ut.

– Jag och Degerfors kunde inte komma överens om en fortsättning. Jag är i början av min karriär och det är viktigt för mig att få speltid och vara förstemålvakt när jag kommer tillbaka efter skadan, säger Oscar. Jag vill dock få något bra anbud från någon allsvensk klubb eller topplag i Superettan innan jag kan tänka mig att flytta från Örebro. När jag varit borta en längre tid för en allvarlig skada så är förstås dessa klubbar lite osäkra på min fysiska status. Det är därför mycket viktigt för mig att få spela matcher kontinuerligt på en nivå som håller bra klass.

Nora BK är alltså klubben som tror på Oscar och ger honom chansen.

– Jag har hört mycket gott om Nora BK som förening och känner ju bland andra Oliver Nilsson som jag spelat ihop med under flera säsonger i Degerfors. Det skall bli oerhört kul att få komma igång igen med träning och matchande igen, avslutar Oscar.

Sportchefen Peter Palmqvist är dock trygg i sitt målvaktsval.

– Med Klasson i laget så är en viktig pusselbit på plats. Efter att klubbens tidigare förstemålvakt Alexander Appelqvist fick hela den gångna säsongen förstörd av en ryggskada, som han fortfarande har problem med och därmed blir målvaktstränare under 2018, så var en målvakt på vår önskelista. Oscar är utan tvekan en av de bästa målvakterna i division 2 och han kommer att ge en bra trygghet i försvarslinjen. När sedan lovande duon Måns Lundbäck och Elias Johanson också blir kvar i NBK så känner vi oss mycket trygga på målvaktssidan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.