Mathias Linnarud försöker stå i vägen när Felix Scharnke avlossar skott. Bilden från september förra året.

Linnarud ny duktig back i Lindlöven

LINDESBERG. Lindlöven bygger inte sin kommande trupp i något hysteriskt tempo, men sportchefen Tomas Östlund väljer istället att bygga väl – med kvalitet. Idag presenteras duktige backen Mathias Linnarud som klar för Lindlöven.

-En back med ett väldigt stort register, säger Tomas Östlund. Grym med pucken, ett bra passningsspel och en skicklig skridskoåkare.

Mathias Linnarud kommer från en säsong i Surahammar och Arboga, men har spelat division 1-hockey i sex säsonger sedan juniortiden i VIK Västerås avslutades säsongen 2013/2014 och då det även blev några allsvenska matcher med VIK. Mestadels har Mathias spelat i Surahammar och kanske inte riktigt fått chansen att ta nästa steg i karriären.

Mathias Linnarud är dock inte helt ny i Lindlöven. Under den gångna säsongen lånades Mathias in till Lindlöven för en bortamatch mot Grums den 1 december, ett avtryck som säkert har spelat in både för Tomas Östlund som för Mathias Linnarud. Mathias gjorde nämligen ett snyggt mål och hade +3 i statistiken.

-Mathias har spelat i Hockeyettan i många år nu, men har definitivt allsvensk potential om han får helheten att stämma, säger Tomas Östlund.

Lindlövens trupp så här långt:

Målvakter

Jonatan Frykholm (Ny)

Backar

Jesper Broeng

Markus Magnusson

Philip Nyberg

Mathias Linnarud (Ny)

Forwards

Christoffer Anrén

Simon Brännvall (Ny)

Vladimir Chetverikov

Anton Karlsson (Ny)

Alexander Kovalonok

Alexander Sunnefors (Ny)

Anton Toolanen (Ny)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.