Glest värre under kommunfullmäktiges sammanträde på måndagen.

Ovanligt sammanträde i kommunfullmäktige

LINDESBERG. Måndagskvällens sammanträde i kommunfullmäktige i Lindesberg blev ett ovanligt möte. På grund av Coronan var deltagarantalet minskat från 45 till 31, men endast 28 ledamöter valde att närvara.

-Det är svårt att sluta med något man börjat, så jag inleder med att läsa en dikt, sade ordföranden Arnold Bengtsson (S) och läste något som i 24i-öron lät fullkomligt obegripligt.

Allmänhet och media var uppmuntrade att inte finnas på plats under sammanträdet och 24i deltog endast i fem minuter för att ta några bilder på den lilla församlingen. Bänkarna var möblerade så att ledamöterna satt längre ifrån varandra än vanligt, men stämningen var ungefär densamma som den brukar vara.

Arnold Bengtsson tvingades reda ut den överkommelse som fattats mellan samtliga partier i kommunfullmäktige, men som kommit lite på skam när det numera finns två avhoppade sverigedemokrater i församlingen och som inte omfattas av överenskommelsen, något som skulle kunna förändra maktbalansen. Bengtsson hade, till dagens möte, pratat med de båda politiska vildarna, Björn Larsson och Mats Seijboldt, och dessa hade på förhand meddelat att de inte skulle närvara den här gången.

Ordföranden Arnold Bengtsson började med att läsa en dikt.
Sverigedemokraterna krymper till antalet efter några avhopp.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.