Överlägsen seger för Lindesberg

LINDESBERG. Lindesberg Volley svarade för vinterns match när man i den andra semifinalen hemma på onsdagen besegrade storfavoriten Hylte/Halmstad med 3-0 (25-18, 27-25, 29-27) och de 14o åskådarna på läktaren lät som det tredubbla.

– Jag är väldigt nöjd med vår insats, säger tränaren Sebastien Bougeatre. Nu börjar vi ladda för den tredje semifinalen borta på söndag.

Exakt vad som har hänt sedan kvartsfinalserien mot Sollentuna är omöjligt att förstå. Helt plötsligt spelar Lindesberg som ett riktigt vinnarlag och onsdagsmatchen mot Hylte/Halmstad visar att säsongen är långt ifrån över.

Lindesberg tog kommandot direkt med riktigt bra servande av Linnea Skogsberg. När sedan spelet satt som smäck och alla spelade som om de var landslagsstjärnor var en fröjd att se. Första setet ganska enkelt till Lindesberg.

Hylte/Halmstad stod upp bättre i det andra setet, men var fortfarande numret mindre. Lindesberg spelade smart, snabbt och överraskade ofta motståndarna med avslut på fel spelare.

Det tredje setet blev en lång rysare där segern till slut gick rättvist till Lindesberg. Laget höll en mycket högre nivå än vad vi tidigare sett i vinter, med eller utan de skadade proffsen, och när helt plötsligt samtliga spelare kan leverera kommer förstås också resultaten.

– Spelarna vågar spela ut nu, säger Sebastien Bougeatre. Matcherna mot Sollentuna i kvartsfinalen var inte bra, men kanske den väckarklocka vi behövde. Idag tycker jag att vi hade kontroll, bortsett från en period i det tredje setet.

Det blev inte någon större publiktillströmning till matchen, men de som kom riskerar förmodligen att få betala underhållningsskatt – så roligt var det faktiskt att se Lindesberg i kväll.

– Publiken var underbar idag, berömmer Sebastien Bougeatre. Den betydde mycket för oss.

Nu väntar alltså en tredje semifinal nere i Halmstad på söndag och Sebastien Bougeatre gillar det uppkomna läget.

– Visst är det så, säger han. Nu är det Hylte som har pressen på sig och vi har ett litet mentalt övertag. Det ska bli kul.

Poäng Lindesberg: Sarah Schmid 14, Dalila-Lilly Topic 13, Sara Malmlöv 11, Melina Mangs 9, Anna Lindqvist 8, Linnea Skogsberg 4, Gina Trapp 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.