Peter Palmqvist blir Nora BK:s nödlösning unde de tre återstående matcherna på vårsäsongen.

Palmen tillbaka som en ”nödlösning”

NORA. Krislaget Nora BK har sparkat tränaren Saleh Sulefani och in kommer förre sportchefen Peter Palmqvist som coach under de tre återstående matcherna före sommaruppehållet.

-Jag är en nödlösning i de tre matcher som är kvar av vårsäsongen, säger Peter Palmqvist. Min arbetsgivare Degerfors IF har gett mig klartecken för detta vilket var ett måste för mitt beslut.

Det var under förra veckan som förändringsarbetet inleddes. Flera av de spelare som varit med om Nora BK:s resa i seriesystemet tog då kontakt med Palmen, då de helt tappat lusten till fotboll.

Kontakt togs mellan Peter Palmqvist och Nora BK:s ordförande Mats Lindahl och efter lite korringeringar i strukturen kring herrlaget landade man i att Palmen ska coacha laget under återstoden av vårsäsongen.

-Jag ska dessutom försöka hjälpa Nora BK med att hitta en ny tränare till höstsäsongen. En tränare som kan utveckla laget.

Peter Palmqvist kommer med andra ord att coacha Nora BK redan på lördag, borta mot Grythyttans IF och de som känner Palmen vet att det redan är gasen i botten.

– Det viktigaste nu är att spelarna får tillbaka spelglädjen och ser man det sportsliga så har Nora en, minst sagt, prekär situation i tabelläget. Det går inte att göra några underverk och jag är verkligen inte den personen som kan göra det men fördelen jag har är att jag kkan de så kallade ”Noraspelarna” utan och innan och på så sätt hoppas jag kunna använda dom på bästa sätt. Hur långt det sedan räcker i de tre tuffa matcherna som NBK har kvar under vårsäsongen återstår att se. Det är som sagt viktigast att spelglädjen finns men samtidigt vet både spelarna och min omgivning att jag kommer göra allt i min makt för att vi skall vinna matcherna.

Återstående matcher under våren:

Grythyttans IF-Nora BK, lördag 22 juni kl. 13.00

Nora BK-Säffle FF, fredag 28 juni kl. 19.30

Nora BK-IFK Arvika, lördag 6 juli kl. 15.00

14 Comments

 1. Fan klagar ni över var glad att kungen Peter palmkvist är tbx Hållkäften på er och kom och stötta Nora mot Säffle. Så får vi se hur många lojala fans de finns i Nora som stöttar Nora. Massa bullshit hit och dit, höger vänster. Ist sitter ni här o snackar hittan-dattan. Köp en hamburgare o njut av Nora boysen

 2. Monica
  Riktig låg kunskap och nivå om du kritiserar valet av lagkapten i Nora BK
  Ja visst han är ordförandens son! Det är fakta

  Men han har spelat i A-laget sen han var 15-16 år! Missar aldrig en träning Han har tagit otroligt stora steg i utvecklingen! Han är lugn och omtyckt av alla! Var kapten i U21 under 2-3 år
  Och dessutom klubben trogen trots all motvind

  Intressant och veta vem du tycker skulle vara bättre lämpad som lagkapten!?

 3. Jag var i klubben innan Palmen kom och jag var med hela resan från botten av division 6 till toppen av division 2
  Och den resan hade vi Norakillar aldrig fått uppleva utan Palmens engagemang och driv !
  Han ställde höga krav! Men vi växte med dom!
  Men en sak som troligen inte kommit fram i den här smutskastningen var att vi killar från Nora alltid fick vara med och bestämma i vilken riktning vi skulle gå och om vi skulle ta in spelare utifrån eller inte! Och vi ville ju gasa varje år!
  Jag VET att både vi Nora infödingar och även örebroarna som var här under 3-4 säsonger är väldigt tacksamma över allt han gjort för att vi ska få chansen att utvecklas till vårat bästa!

  Så Nej ”Monica Johansson” spelarna lämnade inte pågrund av Palmen!

  Snarare på grund av att han inte var kvar!

  Och om det är någon som kan hjälpa mitt kära Nora BK på rätt väg igen så är det Palmen!

 4. Det kan inte vara lätt att på tre matcher forma ett fungerande lag av ens ett gäng duktiga individuella spelare, och om nå´n ska klara det tror jag absolut på Palmen.
  All lycka!

  Lennart Jonsson

 5. Det är fint, skrollade igenom tidigare artiklar kring Nora bk matcher under denna säsong för att se intresset kring laget och deras resultat. Inte en enda kommentar kunde jag hitta. Men så fort Peter kommer in i bilden så ska det gnällas och skrivas massa hårda ord från människor med noll insyn i föreningen och som bara hör skvaller på stan. Efter allt Peter har gjort för denna förening så är det för mig helt otroligt att man inte står bakom honom och står bakom styrelsen som nu tagit detta beslut att ta tillbaka honom för dem tror att det är det bästa för Nora bk a-lag för tillfället. Det är fan så man blir mörkrädd vilka idioter det finns. Lycka till Peter. Jag hoppas du lyckas vända på skutan, det kommer inte bli lätt men är det någon som kan göra det så är det du.

 6. Många som tycks veta mycket. Palmen har sina sidor men det är inte han som sparkat tränaren. Det är styrelsen i NBK. Palmen är tillfrågad att komma och leda laget. Storsint av honom med allt skit han fått som enligt min mening till stor del varit obefogat. Utan hans arbete så hade NBK aldrig ha varit där. Det finns ingen som la ner lika mycket tid och arbete i NBK som han. Stort av styrelsen att fråga Palmen och storsint av Palmen att ställa upp. Monica innan du uttalar dig så ta reda på lite fakta. Spelarna bestämmer själv var de vill spela. Som klubb är NBK ansvarig för spelarna inte en enskild person. Om ni har så mycket synpunkter tycker jag ni ska engagera er i NBK. Då får ni fakta och det behövs alltid folk som hjälper till.
  En som vet mycket men kanske inte riktigt allt
  Hälsningar Ari

 7. Storsint av Palmen att ens ställa upp för Nora BK ännu en gång. Att laget tog sig till 2:an och t.o.m lyckades hänga kvar är ju till stora delar hans förtjänst. Med pengar o kontakter har han gjort mer för klubben än den kanske förtjänat. Välkommen hem Palmen!!

 8. Palmen har säkert både fördelar och nackdelar, men fotbollen hade aldrig varit där den är (var) idag om inte Palmen funnits. Heder åt Palmen!
  Beträffande tränaren så har han fått sparken tidigare från åtskilliga tränaruppdrag, det kan man ju fråga sig varför….

 9. De stora är alltid de som inte behöver hävda sig. Spelare, ledare, styrelser byts ut dagligen i alla klubbar men jag förstår inte varför Peter i Nora BK alltid vill hävda sin närvaro! Du är där du är Peter grattis! Var lugn i båten och gör ditt och kör så länge energi finnes. När ditt arbete är utfört får du ris eller ros för ditt engagemang. Detta vill jag framföra som konstruktiv feedback och jag hoppas det framgått som så 🙂 Allt gott till Nora BK

 10. Ja du Monica, jag trodde att jag skulle slippa kommentera skitsnacket runt Nora BK men när Du utmålar mig som tjuv så tvingas jag tyvärr besvara ditt inlägg.
  Att påstå att jag länsat klubbhuset på vimplar, pokaler och diplom är total osanning. Att jag i höstas flyttade ett antal bord och stolar i ren ilska efter styrelsen uttalande att ”jag förstört föreningen genom privat sponsring” är helt sant, en del av dessa skänkte jag sedan tillbaka efter önskemål från styrelsen.
  Värt att tillägga är också att ingen i nuvarande styrelse var med om att färdigställa klubbstugan i det skick som den är nu med målning in och utvändigt, byggnation osv. Dessutom kostade upprustningen inte en krona för varken Nora BK eller ägaren till fastigheten, dvs Norabostäder!
  Att Du även påstår att jag var den största bidragande orsaken att spelarna lämnade Nora BK är förstås dig fritt att påstå. Jag har dock svårt att tyda vad du är ute efter där, är det positivt för mig att spelarna inte ville vara kvar när jag lämnade eller vill Du ha det till att jag tvingade spelarna att lämna?
  Jag har även svårt att tyda din mening ”Ska Palmen ge kärleken tillbaka”? Till vem? Om det gäller killarna i laget så handlar det inte om kärlek utan det handlar om att få dom fortsätta spela fotboll. Om Du vill kalla det kärlek att jag för stunden sväljer allt tjafs som varit mellan mig och Nora BK (läs styrelsen) för att hjälpa spelarna och i viss mån föreningen så har du rätt, då är det kärlek jag skall försöka ge tillbaka, dock inte till alla som är i föreningen.
  Det är även konstigt att Du i ena stycket använder ordet styrelse men i andra meningen så är det ordföranden som gått bakom ryggen? Om nu ordföranden själv har tagit det beslutet, vilket knappast är troligt, så väcks ändå frågan, hur kan Du i så fall ha den vetskapen???
  Att Du dessutom väljer att kommentera enskilda spelare och har synpunkter på vem som skall vara lagkapten är inget jag bryr mig om, jag vet vem som jag kommer ha som lagkapten i de tre matcher jag skall leda laget. Vilken stamtavla eller vilket BB han är född på skiter jag fullständigt i, sådant får Du och dina närmaste ”fotbollsvänner” diskutera och ha synpunkter på i logerna på Cirkus.

 11. Och du Monica Johansson har som nästintill alla andra som kommenterar saker här full inblick och all fakta bakom allt som hänt?, att du vet att detta är en fråga om vem som får spela kapten så väljer ordföranden att sparka tränaren för att hans son inte fick spela kapten?, att det inte grundar sig i att tränaren beter sig fel och det andra efter det andra är inte en möjlig anledning?, du är patetisk som grundar dina uttalanden på rent skvaller och på det första du hör när du är nere på stan istället för att ta reda på fakta bakom dessa beslut innan du uttalar dig här offentligt

 12. Nästan en halv säsong utan denna soppa och givetvis ploppar han upp igen som rena orosmomentet! Medialt och totalt utan självinsikt. Bort med han som Petar i allt!!! Är det som rycktena säger att tränaren varit fin mot klubben Då ska klubben visa kurage för bövelen

 13. Samme Palmen som lämnade klubben, var den störste bidragande orsaken till spelarflykten och dessutom lensade klubbhuset på alla pokaler, diplom, vimplar, bord och stolar (enligt samma nuvarande styrelse). Ska Palmen ge kärleken tillbaka? Ordföranden går alltså bakom ryggen på tränaren när laget vinner borta mot Sunne utan Ordförandens son som lagkapten? Kanske borde låta Simon få fortsätta som kapten så att vän och familjementaliteten får ett slut en gång för alla. Märkliga scener som utspelar sig nu. Circus Nora BK fortsättning följer……

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.