Palmqvist får hitta en ny tränare

NORA. Att Mårten Eriksson väljer att avsluta sin tid hos Nora BK innebär att sportchefen Peter Palmqvist måste hitta en ny tränare.

– Både Mårten och jag har nog känt att energin börjar ta slut, säger Palmqvist. Samtidigt är det bara att konstatera att Mårten har gjort ett kanonjobb och har en stor del i att vi spelar i tvåan nästa år.

För Peter Palmqvist är ett avslut ingenting som förändrar den långsiktiga satsningen i Nora BK.

– Nej, förändringar är ju en naturlig del av verksamheten, säger han. Men förstås är det lite tuffare att ersätta en duktig tränare än en spelare. Ett drömscenario vore att Mårten stannar kvar som tränare för våra unga spelare. Man ser det kanske inte så tydligt, men klubbens unga spelare har utvecklats väldigt mycket med Mårten.

Nu blir det att ge sig ut på tränarjakt och Peter Palmqvist betonar vikten av att hitta rätt person.

– Det måste vara en tränare som vill någonting och som vill utveckla, säger han. Vi har en treårsplan om hur vi ska utveckla hela klubben och där måste en ny tränare passa in.

Kontakter med såväl tränare som spelare saknas inte, men Peter Palmqvist menar att jobbet börjar nu.

– Visst har jag haft kontakt med några tränare och lyssnat av i vilken situation de befinner sig, men mer än så är det inte, säger han.

Posted by on 28 september, 2017. Filed under NORA,Okategoriserade,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.