Paolo Roberto trollband personalen

Paolo_Robero1LINDESBERG. Programledaren, kändisen, boxaren, bråkstaken och människan Paolo Roberto gästade Lindesbergs lasarett för en föreläsning under den pågående hälsoveckan på tisdagen. Och Roberto trollband en fullsatt föreläsningssal under en och en halv timme.

– Jag hoppas att de som lyssnar på mig ska våga mer, sade Roberto efter föreläsningen.

Paolo Roberto har definitivt en historia att berätta. Han är värstingen och slagskämpen som blev boxare och sedermera företagare, familjefar och programledare i tv. Och Roberto kan verkligen berätta – så bra att han förra året blev utsedd till Årets talare.

– Man måste våga mer och måste våga misslyckas. Jag vill att de som lyssnat ska fråga sig vad de vill med sina liv. Sätt upp mål och gör en riktig plan för hur man ska nå dit. Utan en plan är det bara en dröm. Man måste fråga sig vad man gör av livet och inte bara låta det tuffa på.

Roberto berättade om de tuffa åren i Stockholm då kvällspressen döpte honom till Kungen av kungsan, men också hur han tog sig ur det kriminella livet. Dagen efter det att han tog beslut om att lämna det brutala livet bakom sig startade han sitt första företag.

– Alla har olika prioriteringar och alla har olika motor och jag har nog en ganska stor motor, sade han. Men med väldigt små förändringar kan man på sikt göra väldigt stora förändringar.

Paolo Roberto menade att människor måste ha egna mål och han visualiserade dessa för sig själv med sex olika bollar han måste hålla i luften. Tre är av gummi och går inte sönder om de faller i golvet och tre är av kristall och kanske trasiga för alltid om de faller i golvet. Den sista, och den viktigaste, kristallbollen handlade om själen, om vad man tror på och om att prata med det inre.

– Jag är inte säker på att publiken förstår riktigt, menade Paolo. Men jag tror de förstår att man måste tänka på det. Men det är precis samma sak som att bygga en kropp, det tar lång tid. Folks problem är att de börjar meditera och tror på resultat direkt, men det kan ta år.

Paolo_Roberto2Paolo_Roberto3

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.