Pappersvalsen – ett måste i sommar

FRÖVIFORS. Frövifors Pappersbruksmuseum blir efter många år centralpunkt för teater i sommar. Då sätter nämligen nybildade Bergslagens Spektakelteater upp den nyskrivna pjäsen ”Pappersvalsen” under en intensiv vecka i slutet av juni och början av juli.

-Alla genrers finns representerade, säger konstnärlige ledaren och regissören Stefan Jansson. Man kan sammanfatta med att det är en familjeföreställning.

Ett av sommarens måsten presenterades på torsdagskvällen i Frövifors Pappersbruksmuseum. En nyskriven pjäs, med Staffan Blixt som central skribent, och med Stefan Jansson som producent, måste förstås ses av varenda Bergslagsbo. Tyvärr är det inte möjligt, men när biljetterna släpps i april lär det bli rusning.

Pappersvalsen kommer att ha premiär den 29 juni och kommer att spelas till den 6 juli.

-Eventuellt finns det en möjlighet att lägga in ytterligare en föreställning om intresse finns, säger Stefan Jansson ödmjukt.

En familjehistoria, som också är en historia om Frövifors, kommer att engagera massor av människor.

-Vi träffades redan i oktober för ett första möte, säger Jansson. Sedan hade vi en kick off i januari och nu är manuset klart och ska läsas för första gången ikväll, så snart media har åkt härifrån. Det är en stor ensemble med ett 40-tal roller och pjäsen innehåller såväl komedi, sorgliga saker, rörelse som musik.

Varje föreställning klarar 160 åskådare och sju föreställningar är planerade. Alltså kommer endast åtta föreställningar att spelas och publiken är maximerad till 1280 åskådare. Håll alltså utkik efter när biljetterna släpps i april. De kommer att gå åt snabbt.

Regissören Stefan Jansson och chefen på Frövifors Pappersbruksmuseum Mikael Tiderman går igenom förutsättningarna med ensemblen.
Att Stefan Jansson finns med som regissör garanterar en sevärd föreställning.
Staffan Blixt är huvudförfattare till pjäsen och läste upp ett synopsis som lovade mycket.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.