Philip Gehrman fyra i Danmark

NYSUM/DANMARK. Trots en hel del trubbel under helgen slutade Philip Gehrman fyra i supercarfinalen vid helgens tävlingar i RallyX-serien i Nysum i Danmark.

-Jag stod i andra startled bredvid Robin Larsson och kom iväg bra och slutade fyra, säger Philip efter tävlingen.

Lördagen var strulig för Philip Gehrman, som behöver varje varv med den nya bilen. I lördagens inledande fria träning fick Philip problem med växellådan och växel 5 gick inte att få i och i träning 2 gick Philip lite för tajt på en däcktrave i ingången till jokervarvet och blev stående. I Q1 gick det desto bättre och Gehrman kom tvåa i sitt heat med tredje tid totalt.

I dagens Q2 hade Philip problem med sikten på den dammiga banan, men till Q3 vattnade banpersonalen mellan varje heat och inför Q4 låg Philip på tredje plats.

I Q4 hade Philip motorproblem, men tappade endast en placering och stod i första startled i en av semifinalerna. Där blev det en tuff drabbning med Jere Kalliokoski, men en andraplats räckte till andra startled i finalen, där Philip alltså slutade fyra.

-Vi tar med oss bra med poäng och helgen känns väldigt lyckad trots lite blandade resultat. För varje gång jag sitter i bilen ökar tempot och en pallplats är inte alls långt borta.

I RallyX-tabellen avancerade Philip Gehrman till en sjätteplats.

Nästa deltävling går av stapeln i Lettland den 20-21 juli.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.